ANASAYFA / Genel / Orman Emekçilerinin mücadelesi görmezden gelinemez
Orman Emekçilerinin mücadelesi görmezden gelinemez
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 11.09.2020 11:41

Orman Emekçilerinin mücadelesi görmezden gelinemez

11.09.2020 11:41

Orman Emekçilerinin mücadelesi görmezden gelinemez,

Orman emekçileri ateşle olan mücadelede ölüme meydan okumaktır. Bu görevi icra edenler Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan değerli kardeşlerimizdir.

CHP milletvekillerinin Hatay orman alanını ziyaretleri olumlu, Orman emekçilerine yapılmayan ziyareti ise eksiklik olarak görüyoruz.

Kendi belediyelerini ön plana çıkarmayı siyasi bir hamle,  Ormanı söndüren, yetiştiren, ateşle mücadele eden kardeşlerimizi görmezden gelmeyi de emeği sahibine vermeme olarak görüyoruz.  

CHP heyetinin eksik kadro, mevsimlik işçi eksiği söylemlerini olumlu, ziyaretlerinde Orman çalışanlarımıza yapılmayan geçmiş olsun ziyaretini de eksik olarak görüyoruz.

Hatay Orman yangınında söndürme işlemlerini Belediyemiz yapmıştır çıkışını yanlış, sadece üç helikopter desteği verildi söylemlerini rakamsal verilerle karşılaştırmak istiyoruz.

Hatay Belediyesinin vermiş olduğu destek;

6 Dozer

3 Greyder

Buna karşılık Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin ormanlık alanı söndürmede, çevre iller ve genel desteği;

3 Anfibik Uçak

19 Helikopter

178 Arazöz

62 Su Tankeri

14 Dozer

9 Greyder ve birçok ateş savaşçısı olay yerine çevre illerden nakledilmiştir.

CHP heyetinin orman yangınlarını incelemek üzere Hatay’da yaptıkları açıklama tek taraflı bir bakış açısıyla değerlendirilemez.

Takım halinde yapılan çalışmanın çok az bir kısmına destek olan arkadaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, ateşin karşısında mücadele veren ateşe karşı destan yazan ateş savaşçılarımızın emeklerini görmezden gelmeye razı olmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu tarz açıklamalar, motivasyona kast etmektir. Israrlı bir şekilde ve altını çizerek belediye demek ve asıl kahramanların emeklerini görmezden gelmek sayın vekillerin gözünden kaçmış önemli bir bilgidir.

Kendilerini en kısa sürede ateş savaşçılarının bulunduğu yere davet ediyor, verilen mücadelenin sonrasında kardeşlerimizin bir çayını içmelerini, tek taraflı beyanat vermemek açısından kardeşlerimizi de dinlemesini şiddetle öneriyoruz.

Burada sayın milletvekiline hatırlatmakta fayda görüyoruz!

Ormanla mücadele edenler başta Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kardeşlerimizdir.

İtfaiye müdahale etti, jandarma müdahale etti, belediye müdahale etti tarzı söylemler eksik bilgidir, doğruluğunun düzeltilmesi açısından faydalı bir dipnot geçmek istiyoruz.

Takım halinde yapılan çalışmaların daha verimli sonuçlar doğurduğunu hatırlatarak orman yangınlarında diğer birimlerin verdiği desteği şu şekilde sıralıyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.

 Sırasıyla üstüne basa basa hatırlatmak istiyoruz;

Yangın yerinde bulunan ambulans; ateşle mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü personelinin yaralanması halinde ilk müdahaleyi yapmak için orada bulunmaktadır.

Yangın yerinde bulunan Jandarma; ateşle mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü personelinin güvenliğini sağlamak ve orman alanına kimsenin girmemesi içindir.

 Yangın yerinde bulunan itfaiye araçları; ateşle mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü işçisine su takviyesinde bulunmak için orada bulunur, orman yangın alanının içine girmez.

Son olarak;

Olayın asıl kahramanları olan, canı pahasına nice şehitler, nice gaziler verdiğimiz orman savunmasının öncüleri olan Orman Genel Müdürlüğü personelimize ülkemiz adına, bütün milletvekillerimiz adına teşekkür ediyoruz!

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni