ANASAYFA / Genel / ORMAN VARLIĞIMIZ ARTIYOR AMA İŞÇİ SAYIMIZ AZALIYOR
ORMAN VARLIĞIMIZ ARTIYOR AMA İŞÇİ SAYIMIZ AZALIYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.01.2021 15:40

ORMAN VARLIĞIMIZ ARTIYOR AMA İŞÇİ SAYIMIZ AZALIYOR

04.01.2021 15:40

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Orman varlığımızın yıldan yıla artmasını başarı, işçi sayımızın da yıldan yıla azalmasını başarının engeli olarak görüyoruz dedi.

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; FRA (Küresel orman kaynakları) 2020 raporuna göre dünya sıralamasında 2015 yılında 46. Sırada olan ülkemizin 2020 yılında 27. Sıraya yükselmesini değerlendirdi.

Hiçbir ülkenin orman mücadelesinde Türkiye kadar özverili olamayacağının altını çizen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Bugün bir başarı varsa bu başarının mimarı olanlar işçilerimizdir. Dünyanın çölleştiği, su kaynaklarının tükendiği günümüzde ağaca, yeşile olan ihtiyacın hat safhada olduğu bilindiği halde orman işçisi konusunda gereken adımların bir an evvel atılması gerektiğini dile getirdi.

ORMANCILIK SADECE ATEŞLE MÜCADELE DEĞİLDİR

Ormancılık alanında eksik işçi, eksik kadro gerçeğinin yanında, 8600 mevsimlik işçinin işten çıkarılması ormancılık alanında duyulması gereken hassasiyeti baltalıyor diyen Aslan; Soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun paha biçilemez bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Bu zenginliği kaybettiğimizde çekeceğimiz üzüntü nasıl bir telafi getirecek diye sordu?

Sanılıyor ki ormancılık sektöründe sadece ateşle mücadele ediliyor. Bu yanlış düşünce ormana ve ormancıya ihanettir. Ormanların bakımı, onarımı, düzenlenmesi bu yanlış algı ile heba ediliyor dedi.

Aylarca mücadele veren işçilerin ödüllendirilmesi gerekirken işten çıkarılmasına anlam vermekte zorlanıyoruz diyen Aslan söyle konuştu; Ateşe karşı canlarını ortaya koyan, dağlarda destan yazan kardeşlerimize ‘size şimdilik ihtiyaç yok ’diyerek gönderilmeleri bu güne kadar verilen emekleri görmezden gelmek demektir dedi.

Aslan, 2021 yılında Ormancılık alanında başarılı yeni bir sayfa ile birlikte üzülen hiçbir kardeşimizin olmadığı bir yıl olmasını talep ediyoruz. Moral ve motivasyonu yüksek, sorun ve sıkıntıları minimize edilmiş kardeşlerimizin 2021 yılında başarı oranını tek haneye indireceklerinden şüphemiz yok. Sıhhatin, motivasyonun bizzat devlet erkânımız tarafından desteklenmesi, mevsimlik işçinin 12 ay rahat bir şekilde çalışabildiği düzenlemelere ihtiyacımız var.

8600 MEVSİMLİK İŞÇİ ARTIK 12 AY SABİT ÇALIŞTIRILMALIDIR

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan; 8600 mevsimlik işçilerimizle konuştuğumuzda geleceğe dair bir plan yapamadıklarını, devlet bankalarının dahi kendilerine kredi vermediğini, kız istemeye giden gençlerimizin ‘bizim bir işimiz var’ söylemini dile getirirken işsiz kalma korkusunun da hissedilir olduğunu söylemeleri, Ormancılık alanında çözülmesi gereken ivedi konularımız arasındadır.

Aslan, Bugün dünya sıralamasında bir başarıdan bahsediyorsak, bu başarının mimarlarına ceza değil ödül verilmeli, üvey evlat değil, öz evlat muamelesi yapılmalıdır. Başarının mimarları, devletin mimarlarından ciddi bir destek görmeyi umut ediyorlar.

İKİ AY SONRA GÖRÜŞÜRÜZ SÖYLEMİNİ RAFA KALDIRANA KADAR DURMAYACAĞIZ

Talep makamı olarak bu mücadelenin kazanımla sonuçlanacağı ana kadar durmayacaklarını dile getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Haklı bir talebin haklı mücadelesini veriyoruz. Bu hususta işçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu, 2021 yılında ormancılık alanında iki ay sonra görüşürüz söyleminin rafa kalkması için elinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

 

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni