ANASAYFA / Genel / ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.04.2019 00:00

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

10.04.2019 00:00

Kıdem Tazminatı Fonu ve benzer düzenlemeler, belirli yasama süreçleri gerektirir. Ayrıca Sistem kurulduktan sonra bile, bir geçiş süreçlerine ihtiyaç gösterir.

Kıdem Tazminatının, Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre edilerek yeni bir uygulamaya gidileceğine dair, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama üzerine, bazı üyelerimiz tedirgin olmuş herhangi bir hak kaybına uğrayacağı endişesine kapılmıştır.

Kıdem Tazminatı Fonu kurulması, zaman zaman kamuoyu gündemine gelmekle birlikte, konu üzerinde sosyal taraflar henüz bir mutabakat sağlayamamış dolayısıyla sonuca gidilememiştir.

Hükümetin, ekonomideki reform çalışmaları kapsamında, Kıdem Tazminatının, Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre edilerek fona dönüştürülmesine dair bir çalışma yapması halinde, konunun hem sosyal taraflarla müzakere edilmesi, hem de Hükümetten ve TBMM'deki yasama süreçlerinden geçmesi gerekecektir.

Dolayısıyla, üyelerimizin bir tedirginlik yaşamasına veya aceleyle emeklilik kararı vermesine gerek yoktur içleri rahat olsun.

Konfederasyonumuz Hak-İş ile birlikte sendikamız Öz Orman-İş de, diğer konularda olduğu gibi, Kıdem Tazminatı Fonu meselenin takipçisidir. Üyelerimizin menfaatini her durumda korumayı görev bilen sendikamız yönetimi, gerektiğinde onları bilgilendirecektir.

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu