ANASAYFA / Genel / SÜRE UZATMA VİZELERİMİZ HAYIRLI OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.08.2019 00:00

SÜRE UZATMA VİZELERİMİZ HAYIRLI OLSUN

01.08.2019 00:00

Geçici orman işçilerimizin çalışma süresinin 4 ay daha uzatılarak 9 ay 29 güne tamamlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklediğimiz resmî vizeler geldi.

Sendikamız Öz Orman-İş, geçici işçilerimizin çalışma süresinin 4 ay daha uzatılması için yoğun bir trafik yürütmüştü. Bu kapsamda, Genel Başkanımız Settar Aslan, OGM ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokrasisi ve siyasiler nezdinde çeşitli girişimlerde bulunmuş ve süre uzatımının gerekliliğini anlatmıştı. Ayrıca meseleyi, gazete ve televizyonlar kanalıyla kamuoyu gündemine taşımıştı.

Genel Başkanımız Settar Aslan, 10 Temmuz 2019'daki Hak-İş Genel Kuruluna onur konuğu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile kongre salonunda görüşerek, sorunu bir kez daha dile getirmiş ve meselenin aciliyetini anlatan bir bilgi notunu kendisine takdim etmişti. Hak-İş Genel Kurulunda kürsüye gelen Cumhurbaşkanımız da, beklediğimiz müjdeyi oradan vermişti.

Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklediğimiz, geçici işçilerimizin çalışma sürelerinin 4 ay daha uzatılmasına dair resmî yazı, bugün itibarıyla (1 Ağustos 2019) Orman Genel Müdürlüğü'ne ulaştı.

Genel Başkanımız Settar Aslan, süre uzatımı konusunda duyarlılığını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak başta olmak üzere, emeği geçen siyasetçi ve bürokratlara teşekkür ederek, "Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da tüm geçici orman işçilerimiz 9 ay 29 gün istihdam edilecektir. Üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun." dedi.