ANASAYFA / Genel / ORMAN SÖZLEŞMEMİZ HAYIRLI OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.08.2019 00:00

ORMAN SÖZLEŞMEMİZ HAYIRLI OLSUN

26.08.2019 00:00

Orman Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan orman emekçisi üyelerimizin 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sendikamız Öz Orman-İş ile kamu işveren sendikası TÜHİS arasında yürütülen müzakerelerde, konfederasyonumuz Hak-İş ile Hükümet adına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan 2019 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde öngürülen ücret zamları esas alınarak mutabakat sağlandı.

Buna göre

• Brüt 3.500 TL'nin altındaki ücretlere, bu rakamı geçmeyecek şekilde 150 TL iyileştirme yapılacak.
  • Bu iyileştirmenin ardından, sözleşmenin ilk 6 ayı için brüt ücretlere yüzde 8 zam yapılacak.
  • Sözleşmenin ikinci 6 aylık diliminde ücretlere yüzde 4 zam yapılacak. Ancak bu dönemdeki enflasyon oranı yüzde 4'ü aşarsa, aşan kısım da zamma ilave edilecek.
  • Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerinin her birinde ise ücretlere yüzde 3'er zam yapılacak. Ancak enflasyon oranının bu rakamları aşması halinde, aşan kısım da zam oranına ilave edilecek.

Toplu İş Sözleşmelerinde yer alan maktu ödemeler de, her 6 aylık dönemler için öngörülen oranlarda artırılacak.

Genel Başkanımız Settar Aslan, 1 Mart 2019 tarihinden 28 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlükte olacak 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, Orman Teşkilatında çalışan üyelerimize ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.