ANASAYFA / Genel / TARIM ORMAN ŞÛRASI BAŞLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.11.2019 10:21

TARIM ORMAN ŞÛRASI BAŞLADI

18.11.2019 10:21

Tarım ve ormancılığımızın geleceğini şekillendirecek kararların alınacağı Tarım Orman Şûrası, ‘Ortak Akıl Buluşması’ temasıyla Ankara’da başladı. Şûranın açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin konuşmasıyla gerçekleşti.

Şura için aylar öncesinden başlayan komisyon çalışmaları önceden tamamlanmıştı. Tarım ve Ormancılığın farklı unsurlarını teknik düzeyde ele almak üzere oluşturulan çok sayıdaki komisyon, aylar süren çalışmalarını tamamlayarak, şûraya sunulacak önerileri belirlemişti.

Öz Orman-İş yöneticilerinin de ormancılık sektörüyle ilgili komisyonlarda yer alarak görüş ve önerilerini paylaştığı komisyon çalışmalarında, çok sayıda uzman, kamu görevlisi, akademisyen ve STK temsilcisi, tarım ve ormancılığın geleceğini şekillendirecek politika ve stratejilere ilişkin görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirdi.

Uzmanlık komisyonlarında sergilenen görüş ve öneriler, akademisyen ve uzmanlar tarafından tasnif edilerek, komisyonda görev alanlarca yeniden değerlendirildi ve ‘Şuraya sunulacak öneriler’ haline getirildi.

4 gün sürecek Tarım Orman Şûrası’nda alınacak kararlar, 21 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.