ANASAYFA / Genel / 15 TEMMUZ: DİRİLİŞ DESTANI
15 TEMMUZ: DİRİLİŞ DESTANI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.07.2020 00:00

15 TEMMUZ: DİRİLİŞ DESTANI

15.07.2020 00:00

Bu ülke, Sultan Abdülaziz’in darbeyle yıkılıp şehit edilmesinden itibaren çok sayıda hükümet darbesine ve darbe girişimine maruz kalmıştır. Türk Milleti, kardeş kanı akıtmama uğruna, bu darbeleri derin üzüntüyle fakat sükûnetle karşılamıştır. Fakat 15 Temmuz 2016’deki hain teşebbüs, sadece iktidarı ele geçirmeyi amaçlayan bir darbe girişimi değil; aynı zamanda Türkiye’yi emperyalistlerin işgaline açmayı hedefleyen bir ihanetti. İşte Türk Milleti, binlerce yıllık millet olmanın derin ferasetiyle, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin amacını ve niyetini dakikalar içinde idrak etmiş; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ülke çapında darbeye direniş sergilemiştir.

 

15 Temmuz akşamı başlayıp 16 Temmuz günü öğlene kadar süren bu şanlı direniş, yüz yıllık darbeler parantezini kapattığı gibi, aynı zamanda Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin destanı olmuştur. Bu kahramanlık destanı; Türk Devleti’nin binlerce yıldır ‘en zayıf halkası’ olan ‘iktidar/istikrar’ meselesini kökten çözecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kapısını aralamakla kalmamış, bu ülkenin kendi öz gücünü yeniden keşfetmesini de sağlamıştır. İşte bu özgüvenle, devletimiz ve bünyesindeki hainlerden temizlenen kahraman ordumuz, aynı anda hem Suriye’de, hem Kuzey Irak’ta, hem Doğu Akdeniz’de ve hem de Libya’da, küresel emperyalist çetelere karşı başarılı bir mücadeleye girişmiştir.

 

Ve nihayet devletimiz, Yüksek Yargımızın kararı ve Başkan Erdoğan’ın iradesiyle, Ayasofya’yı yeniden aslî kimliği olan camiye dönüştürmüştür. Ayasofya kararı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘tam bağımsızlık beyannamesi’ olmuştur.

 

Biz millet olarak, Yüce Yaratıcı’nın tüm yarattıkları üzerinde hâkimiyetinin tam olduğu bilinciyle, musibet bile olsa, yaşadığımız her şeyde hayır olduğuna inanırız. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe-işgal girişimi de, sonuçları itibarıyla Türk Milleti’nin yeniden dirilişine, tarih sahnesinde hak ettiği yeri tekrar almak üzere hamle yapmasına vesile olmuştur.

 

Öz Orman-İş Sendikası olarak, kurumsal yapımızla ve tüm üyelerimizle, 15 Temmuz gecesi, darbenin başlangıcından itibaren, milletimizin şanlı direnişinde, üzerimize düşeni yapmış olmanın onurunu taşıyoruz. Öz Orman-İş, 2-4 Mart 2017 tarihinde yüzlerce yabancı sendikacı, akademisyen, siyasetçi ve gazetecinin katılımıyla ve ‘15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi / Küresel Satranç’ temasıyla düzenlediği Uluslararası Demokrasi Kongresi’yle de 15 Temmuz gerçeklerini uluslararası muhataplarına anlatarak, millî görevini hakkıyla yerine getirmiştir.

 

Hain bir darbe girişimi olarak başlayan, fakat Yüce Allah’ın lütfuyla milletimizin yeniden dirilişine vesile olan 15 Temmuz’un 4. yıldönümünde, verdiğimiz 251 kahraman şehidimizi rahmetle, 2 bini aşkın gazimizi de şükranla anıyoruz. Bu hain girişime set çeken, başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; canları pahasına darbeci hainlere direnen Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına, kahraman polislerimize ve kahraman milletimize minnetlerimizi sunuyoruz.

 

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni