ANASAYFA / Genel / ASLAN: "ORMAN’DAKİ EMEK AÇIĞI HAD SAFHADA"
ASLAN: "ORMAN’DAKİ EMEK AÇIĞI HAD SAFHADA"
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.07.2020 14:16

ASLAN: "ORMAN’DAKİ EMEK AÇIĞI HAD SAFHADA"

23.07.2020 14:16

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğü'nün yangınla mücadele işçisi açığının had safhaya ulaştığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alınması için onay verdiği 5 bin orman işçisi için gerekli vizenin bir an önce verilmesini istedi. Settar Aslan'ın konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması şöyle:

 

"Orman Genel Müdürlüğü’nün ülke ormanlarını korumak için ihtiyacı olan işçi sayısındaki açık had safhaya ulaşırken, Cumhurbaşkanımızın alımını uygun gördüğü 5 bin orman işçisi, 10 aydır Hazine ve Maliye bürokrasisinden ‘vize’ bekliyor.

 

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey başta olmak üzere, Orman Teşkilatımızın tüm yöneticileri ve işçilerimiz, ülke ormanlarını tehdit eden yangınlarla mücadele için olağanüstü bir çaba göstermektedir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte, Orman Genel Müdürlüğümüzün işgücü açığı had safhaya ulaşmış bulunuyor.

 

Geçen seneki büyük ölçekli İzmir ve Muğla yangınları üzerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıda konu değerlendirilmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız, Orman Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine, 5 bin ilave yangın işçisi alınması için muvafakat vermişti. Orman Genel Müdürlüğümüz, bu muvafakat doğrultusunda, 5 bin yangın işçisi alabilmek için 02.09.2019 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazı göndererek vize talebinde bulunmuştu. Bu onay bugüne kadar gelmemiştir.

 

Türkiye’nin 22.7 milyon hektarlık orman varlığının yüzde 65’i, yangına birinci derecede hassas durumdadır. O yüzden, ormanlarımızı koruyabilmek için daha fazla işgücüne ihtiyaç vardır. İşgücü azlığı sebebiyle, yangına müdahale eden arazözlerde yeterli sayıda işçi bulunmamaktadır. Ciddi yangınlar çıktığında, yakın ve uzak noktalardaki arazöz ve işçiler de bu yangınlara sevkedilmekte; böylece ekip sevkeden bölgeler yangın riskine karşı savunmasız kalmaktadır.

 

Orman Genel Müdürlüğümüzün acil ihtiyacı olan 5 bin ilave işçi alımı için gerekli vize zaman yitirilmeden verilmeli, böylelikle yangınla mücadele eden ekiplerimiz güçlendirilmelidir. Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın yangınlardan korunması ve ana ormancılık faaliyetlerinin aksamadan sürdürülmesi, bir millî güvenlik ve beka meselesidir."

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni