ANASAYFA / Genel / ASLAN: MEDYA ORMAN EMEKÇİLERİNİN ALEVLE MÜCADELESİNİ HAKKIYLA ANLATMALI
ASLAN: MEDYA ORMAN EMEKÇİLERİNİN ALEVLE MÜCADELESİNİ HAKKIYLA ANLATMALI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.08.2020 12:24

ASLAN: MEDYA ORMAN EMEKÇİLERİNİN ALEVLE MÜCADELESİNİ HAKKIYLA ANLATMALI

13.08.2020 12:24

 Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan ,TOC BİR-SEN Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz ile birlikte memurlar-net ziyaret edildi.

Yapılan ziyarette Orman emekçilerinin durumunu anlatan Aslan; Basın emekçileri, orman emekçilerinin sesini duyurmak için mücadele vermektedirler. Orman çalışanlarımız yangınla mücadele verirken basına yansıyan –‘itfaiye ekipleri müdahale etti’ haberlerinin içeriğini genişletmeleri tavsiyesinde bulundu.

SİZ ATEŞİN KARŞISINDA DURANLARI GÖRSENİZ

Ateşle karşı karşıya kalan, yangını asıl söndürenin Orman çalışanları olduğunu sizlere hatırlatmak istiyoruz.

Jandarma, yangın alanının güvenliğini sağlarken, Orman çalışanları ateşin karşısında mücadele vermektedir.

Karşınızda dev alevler, tepenizde yakıcı güneş ile mücadele veriyoruz. Bunun yanında Orman nöbetleri tutuyoruz. Bütün bir yaz boyunca evlerini göremeyen, çocuklarını göremeyen kardeşlerimiz var. Vatan savunması hassasiyeti ile mücadele vermekteyiz.

Orman Genel Müdürlüğünde 12 ay çalışılacak iş varken mevcut çalışanlarımıza kadro talebimiz varken, kadrolu işçi alımının çalışma barışı açısından iyi sonuçlar vermeyeceğini hatırlatmak istiyorum.

İşçi alımına karşı çıkmadığını ama işçi alınırken de kadrolu işçi alımının uygun olacağını, 8.600 kadrosuz işçi varken kadrolu yeni eklemelerin yapılması çalışanlarımızın motivasyonunu azaltmaktadır.

Emek veren işçilerimizi görmezden gelinmemelidir.

Orman yangınlarında başarının anahtarı tecrübeli işçiden geçer diyen Aslan; Orman yangınları uzmanlık gerektirir. İşçilerimiz kadrosuz şekilde yılda en fazla 9 ay 29 gün çalışmaktadır.

Geçmiş yıllara göre kadrolu işçi sayısı 25 binlerden 10 binlere düşmüştür. 8.600 kadrosuz işçi açığımız vardır. Yanan sahaların dikim faaliyetlerinin yanı sıra üretim faaliyetleri de devam etmektedir. İşçi açığının yetersizliğinden dolayı bu işler aksatılabiliyor.

Türkiye’de Güvenlik güçlerinden sonra en fazla şehit veren alan Orman Yangınlarıdır diyen Öz Orman iş Genel Başkanı Settar Aslan; Bu mücadelede şehitlerimiz var gazilerimiz var. Üyelerimizin verdiği mücadele aynı zamanda bir vatan savunmasıdır. Vatan savunması görevinde bulunan, yaşatmak için hayatını ortaya koyan Orman emekçilerinin talepleri konusunda Devletimizin üzerine düşeni yapacağına olan inancımız tamdır. Cumhurbaşkanımızın kadro emrinin hayat bulması için orman emekçileri devletimizden müjdeli haberi beklemektedir.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni