ANASAYFA / Genel / Ormana İHANET Vatana İHANETTİR
Ormana İHANET Vatana İHANETTİR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 25.09.2020 12:36

Ormana İHANET Vatana İHANETTİR

25.09.2020 12:36

Hatay Arsuz’da Ormanları yakmaya çalışan bir kişinin yakalanması ile birlikte orman emekçileri tepkilerini dile getirdiler.

Orman’ın vatan olduğunu, Ormanlarımızı yakmaya çalışanların vatanımıza ihanet eden kişiler olduğunun altını çizen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; ‘Nice bedeller ödüyoruz. Orman emekçilerimiz gece gündüz demeden ailelerinden ayrı, ormanlarımızın bağrında vatan nöbeti tutuyor. Birçok sıkıntımızın olduğu ortada, buna rağmen asla mücadelemizden geri adım atmıyoruz. Bugün vatana ihanetin sucunu işleyen bu kişi veya kişilerin en üst seviyede ceza alması gerektiğini, bu hususta adaletimizin gereğini yapacağına biliyoruz. Fakat emsal teşkil edecek cezalarla caydırıcı kararların verilmesi gerektiğinin de altını çiziyoruz’ dedi.

Aslan; Ormanlarımız için mücadele veren kişileri görmezden gelen birileri olabilir, emeklerinin karşılığı olan kadro talebi beklentimiz olabilir, ormanlarımızda ailelerimizi aylarca görmeye biliriz ve buna katlanabiliriz ama ihanete asla katlanamayız ifadelerini kullandı.

Ormanlarımızın bizim için hayat olduğunu, yaşatmak için orada canımız pahasına mücadele verdiğimizi kardeşlerimiz defalarca dünyaya ilan ettiler. Çok kısa süre önce gözlerini kaybeden kardeşlerimizin, bedeninde en ağır yanıklarla hastahanede ziyaret ettiğimiz kardeşlerimiz ve yine bu uğurda şehit olan kardeşlerimizin ve ailelerinin ziyaretinde kardeşlerimiz bize şunları söylediler; İyileşir iyileşmez görevimizin başına geçeceğiz. Vatan savunmamızda gazi bile olsak hala ayakta isek mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadelenin son bulacağı yer ne emekliliktir, ne sağlık koşulları, can bedenden kopana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz dediler.

Açıklamalarımızda ülkemizde asker ve polislerimizden sonra en çok zayiat veren kurumun ormancılar olduğunu sürekli hatırlattık, hatırlatmaya da devam edeceğiz. Bu sebeple ne olursa olsun bu uğurda can verilmesi gereken yaşatma mücadelemizi akamete uğratmak isteyenleri asla affetmeyeceğiz dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni