ANASAYFA / Genel / ASLAN: “KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN İLE BERABERİZ”
ASLAN: “KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN İLE BERABERİZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.09.2020 08:35

ASLAN: “KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN İLE BERABERİZ”

29.09.2020 08:35

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, ‘Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik
saldırısını kınayarak, “Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek, başlattığı saldırı, en sert şekilde cevap bulmalıdır. Azerbaycan toprak egemenliğini tehdit eden her türlü saldırı karşısında, kardeşlerimizin yanında olduğumuz bilinmelidir. Sivil yerleşim birimlerine yönelik yapılan saldırıyı en sert şekilde kınıyor, yapılan saldırıda şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyoruz’ dedi

Aslan yapılan saldırılarda kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu, uluslararası kuruluşların bu tarz korsan saldırılar karşısında tavrını net bir şekilde koymasını istiyoruz.

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Ermeniztan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

Ermenistan ateşkesi ihlal etmiş, korsan saldırılarla yerleşim birimlerini hedef alan alçakça saldırılar düzenlemiştir.

Ermenistan’ın dünya ülkelerinin gözleri önünde yapmış olduğu bu saldırı, bölge istikrarını, barış ve iyi niyet çabalarının akamete uğratılması için düzenlenmiş bir komplo saldırıdır.

Yaşanan bu saldırılar ne savaş stratejilerinde, ne de devletler politikasında yer edinmeyen hain tuzaklar barındırmaktadır. Dünya coğrafyasında kukla devletler olarak kullanılan Ermenistan’ın maşa olma tavrı, şiddet sever görüntüsü en sert şekilde karşılık bulacak, Türk milleti tarafından da gereken sonsuz desteği alacaktır.

Dünya mazlumlarının sesi olmayı sürdüren duruşumuz gereği söz konusu mesele Azerbaycan olduğunda, kaide ve kuralların son bulduğu, sonsuz desteğin başladığı bir anın dünden bu güne devam ettiği bilinmelidir.

Ermenistan’ın durdurulmaz yanının olmadığı, savaş ve stratejilerde Azerbaycan güçlerinin her zaman en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır. Bizler Dünya coğrafyasında kanın akmasını istemediğimiz gibi, mazluma uzatılan ellerin kırılacağını da bir kez daha haykırmak istiyoruz.

Bugün yaşanan bu zulmün devam etmesi karşısında, kardeş ülke Azerbaycan’ın atacağı her türlü adımı desteklediğimiz gibi, Ermenistan’ın umursamaz tavrı karşısında uluslararası toplumların korsan saldırı yapan bu ülkeyi uyarmalarını temenni ediyoruz.

Azerbaycan’ın sadece topraklarını koruma amacında olduğunu, hiçbir devletin topraklarında gözü olmadığını, buna rağmen hiçbir devletin de Azerbaycan topraklarına göz dikemeyeceğini bu hususta Türkiye sınırları içerisinde nefes alan her bireyin dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile birlikte olduğunu tekrar deklare ediyoruz. Israrla hatırlatıyoruz ki Öz Orman İş Öz kardaşları ile birliktedir. Çünkü biz iki devlet tek millet olduğumuzu çok iyi biliyoruz.

Bu sebeple Öz Orman İş Sendikası olarak kardeş ülke Azerbaycan halkının yanında
olduğumuzu bir kez daha teyit ederek, saldırıda hayatını kaybeden
kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar
diliyoruz.”