ANASAYFA / Genel / Darbeci ağzıyla demokrasi savunulmaz!
Darbeci ağzıyla demokrasi savunulmaz!
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 14.10.2020 12:33

Darbeci ağzıyla demokrasi savunulmaz!

14.10.2020 12:33

 

Darbe dönemlerinin klişeleşmiş 'ışıklar yanıyor' sözüyle sosyal medyadan mesaj paylaşan Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ı kınıyoruz.

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Millete rağmen darbeden söz etmek çılgınlık, basiretsizlik ve geçmişten ders çıkarmamaktır. Darbeler tarihi 15 Temmuz ile birlikte tarihe gömülmüştür diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

Yargı ve bağımsızlığı, demokrasinin en temel güvencesidir. Demokrasinin en temel savunucu temel unsurlarından olan yüce mahkeme üyesinin, darbeyi çağrıştıran söylemlerde bulunması kabul edilemez. Bu ülkenin ışıkları her daim demokrasiden aldığı güçle yanmaktadır. Ve yanmaya devam edecektir. Bu ışığın aydınlığı, karartılmaya çalışılan 15 Temmuz gecesini nasıl aydınlattıysa, ülkemizin geleceğini de aydınlatmaya devam edecektir.

Darbe ve darbeciler, bir daha bunun hayalini bile göremeyecekleri şekilde hak ettiği dersi milletimizden almıştır.

Unutulmamalıdır ki, Bu ülke, milli duyguların arkasına gizlenmiş, inançların içine sızmış, masumiyeti kirletmeye çalışan mankurtlara asla izin vermeyecektir.

Her zaman millet iradesinden yana olan, Öz Orman-İş sendikası olarak bundan sonra da çizgimizden ayrılmayacağımızı, seçilmiş cumhurbaşkanımız ve meclisimizin arkasında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Darbeci ağzıyla yapılan bütün konuşmaların, açıklamarın, hiçbir surette kabul edilmeyeceğini, millet iradesinin üstünde bir gücün olmadığını ısrarla  hatırlatıyoruz.

 

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni