ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARADA YAPILDI
ÖZ ORMAN İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARADA YAPILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.01.2021 18:01

ÖZ ORMAN İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARADA YAPILDI

26.01.2021 18:01

ÖZ ORMAN-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN:

“DİKLENMEDEN DİK DURUYORUZ, KIRMADAN TALEPLERİMİZİ SÖYLÜYORUZ”

“8600 KARDEŞİMİZ 12 AY ÇALIŞANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Öz Orman-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan’ın riyasetinde yapılan başkanlar kurulu toplantısında 8600 Mevsimlik İşçinin kadro mücadelesi, Toplu İş Sözleşmesi öncesi görüşmeler, TİGEM’de çalışan üyelerin sorunları ve kadro talepleri gibi birçok konu ele alındı.

“ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI EN YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİYORUZ”

Geniş katılımlı toplantıda teşkilatına seslenen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, “Bugün dünya Covid-19 salgını ile mücadele ederken, eşsiz bir başarı ile sağlık alanında mücadele veriyoruz. Dünyanın salgına amansız yakalandığı bir zamanda, en hızlı şekilde müdahalede bulunan ülkemizin siyasi ve sosyolojik argümanları büyük bir bütünlük içerisinde işliyor. Bugün ülke genelinin özverili ve bütünlük içerisinde hareket ediyor olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu bütünlüğün Tarım ve Orman bakanlığımızda da işliyor olması başarı hanemizi güçlendirmektedir. Görülen şudur ki her alanda daha güçlü olmamız, daha güçlü yarınlar, daha güçlü siyasi zemin, daha güçlü sosyolojik ortamlar hazırlar. Sivil toplum örgütleri olarak güçlenerek yolumuza devam ediyor olmamız, aynı gemide bulunma hissiyatı ile bizlere özgüven kazandırmaktadır. Sivil toplum örgütü olarak, talep makamının bütün imkânlarını kullanıyor, Tarım ve Orman bakanlığında görev yapan bütün üyelerimizin sorunlarını, sıkıntılarını en yüksek sesle dile getiriyoruz. Uzun soluklu çalışmalarımızda uzun zamandan beri üzerinde durduğumuz 8600 Mevsimlik İşçi kardeşlerimizin sorununu siyasi zeminde, medya zemininde olgunlaştırma çalışmaları içerisindeyiz. Devlet millet bütünlüğünü oluşturmaya çalışan düşüncenin devlete ve millete rağmen bir şey yapamayacağını biliyor, talep makamının ilettiği sorun ve sıkıntıların bizzat devletimiz tarafından çözümleneceğine inanıyoruz’’ dedi.

“DİKLENMEDEN DİK DURUYORUZ, KIRMADAN TALEPLERİMİZİ SÖYLÜYORUZ”

Sendikal zeminin kendi bakış açıları ile birlikte düzeldiğini belirten Başkan Aslan; ‘Kıran, döken sendikal mücadele dönemlerinin ne yazık ki anarşiye ve yıkıma zemin hazırlayan dönemler olduğunu bugün dahi idrak ediyoruz. Bu sebeple diklenmeden dik durabilen, kırmadan da talebini dile getirebilen duruşumuz, düne nazaran daha etkin, daha sonuç odaklı bir hal almıştır. Kardeşin kardeşe kırdırılmak istendiği yıllardan, kardeşin kardeşle kucaklaştığı yıllara geçiş yapan bizler, her anlamda terörün her çeşidi karşısında durmasını da bilecek idrake sahibiz. Ülkemizin yarınları için mücadele verirken, ülkemizin yarınlarını akamete uğratmak isteyenler karşısında da hep birlikte dün durduğumuz gibi bugün de yarında duracağımız örneklerle ispat edilmiştir. Tarihin acı günlerini yaşadığımız, geleceğe acı olaylar katma derdinde olanlar karşısında uyanık durmamız gerektiğini, dünü tecrübe ederek yaşıyor, yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“8600 KARDEŞİMİZ 12 AY ÇALIŞANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Settar Aslan, “Bugün toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde fikir alış verişi yapabiliyorsak, medyada mevsimlik işçi olarak dillendirilen asıl işin sahibi olan 8600 kardeşimizin sorunlarına çözüm arayabiliyorsak, sendikal zeminin işveren ile hükümet ile yapacağı, yaptığı görüşmeleri kazanıma çevirmek adına emek sarf edebiliyorsak bu gücün adı bize göre çoğunluğun sesidir. Öz Orman- İş çatısı altında olan her bir bireyin üzülmesi bizim üzüntümüzdür. Bu sebeple dün dediğimiz gibi, bugün söyleyeceğimiz gibi ve yarında söylemekten vazgeçmeyeceğimiz gibi 12 Ay İş- 12 Ay Aş mücadelemiz istediğimiz gibi sonlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şunu unutmamamız gerekiyor, iri olacağız, diri olacağız 8600 işçi kardeşimiz dört mevsim on iki ay çalışana kadar durmayacağız.5 Ay 29 gün çalıştırılan kardeşlerimiz bizim girişimlerimizle 9 Ay 29 gün çalıştırılmaya başladılar. Büyük bir mücadele sergileyerek nasıl ki 5 ay 29 günü 9 ay 29 güne çıkarmışsak, aynı heyecanla, aynı özveri ile mücadelemizi 12 ay iş 12 ay aş olana kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZ BAŞARININ MİMARLARINI ÖDÜLLENDİRECEKTİR”

Uzun soluklu bir mücadele sürdürdüklerini dile getiren Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan; Ormanlarımızdaki başarıyı görenler bu başarıyı övüyor,’ dünyada ormanlarımızı korumada en iyisiyiz’ diyebiliyor. Bugün övdüğünüz bu başarının mimarları işsiz. Devletimiz başarının asıl mimarlarını ödüllendirecektir, buna inancımız tam. Hayatlarını idame etmeye çalışan kardeşlerimiz tecrübeleri ile donanımları ile ve yapacakları daha çok iş olmasına rağmen işsiz bırakılmamalılar. Çok ciddi adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte çok ciddi sonuçlara odaklanacağız. Bizler 2021 yılının 8600 kardeşimizin yılı olmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni