ANASAYFA / Genel / Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi
Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 25.02.2021 12:16

Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi

25.02.2021 12:16

Başkanlar kurulu toplantısında, Toplu İş Sözleşmesi öncesi hazırlık safhalarının değerlendirilmesi, 5620 sayılı yasaya tabi olan orman işçilerinin 12 ay çalıştırılması gibi birçok husus değerlendirildi.

Yapılan toplantıda konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Üyelerimizin haklarını koruma, haklarını daha iyi duruma getirme noktasında sendikal çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor dedi.

8600 Mevsimlik işçi hususunu da değerlendiren Aslan; Arkadaşlarımızın daha iyi şartlar altında çalışması için gereken bütün girişimleri yapıyoruz. Ümidimiz bu yıl yapılacak olan yeni girişlerle birlikte artık siz evlerinize dönebilirsiniz denmeden 12 Ay İş 12 Ay aş sloganımızın hayat bulmasıdır. Bu hususla ilgili yapılan çalışmalar sürüyor. Bu işin peşini bırakmayı asla düşünmüyoruz dedi.

Aslan; Temaslarımız ve çalışmalarımız büyük bir hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Zor ve meşakkatli bir mücadele olduğunun farkındayız fakat biz arkadaşlarımızın istediği sonucu almaları ile duracağımızı, istediğimiz sonuç elde edilene kadar da kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Yaptığımız görüşmelerde çok büyük engeller aşıldı diyen Aslan; Artık amasız, fakatsız, niçinsiz cümlelerin kurulmadığı, ihtiyacın her alanda fark edildiği ve her platformda verdiğimiz mücadelenin haklılığını en yüksek sesle dile getiriyoruz.

 Konya’da olan bir ateş savaşçısının Kocaeli orman yangınında olmadığı, İzmir’deki bir ateş savaşçısının Hatay orman yangınında olmadığı, her bölgenin kendi işçisi ile bölgesine yettiği yeni bir tarım ve orman bakanlığı stratejisi istiyoruz.

 Haftalarca evlerini göremeyen o yangından o yangına koşan arkadaşlarımızın enerjilerini kendi bölgelerine harcayacağı, 12 ay boyunca üretim, bakım gibi hususların tam teşekkülle çalıştırıldığı, en iyi teknolojilerin adet, edevat, araçların iki ay boyunca çürümeye terk edilmediği bir mücadele görmek istiyoruz. İşleyen demirin parıldadığını biliyor, demirden bileklerin artık kollarını sıvaması gerektiğini dile getiriyoruz dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni