ANASAYFA / Genel / TALEP MAKAMI OLARAK ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
TALEP MAKAMI OLARAK ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.05.2021 12:35

TALEP MAKAMI OLARAK ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

18.05.2021 12:35

Mevsimlerin her geçen yıl daha sıcak bir iklim yapısı oluşturması,

Ormancılık alanında yangının daha fazla sıkıntı silsilesini beraberinde getirecektir diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan; Teknolojik alt yapının her gecen gün daha da iyileştiği bu süreçte işçi eksikliğinin gözle görülür derecede hissedildiği, mevcut çalışanların kısıtlı bir zaman dilimi içerisinde göreve çağrıldığı gerçeği apaçık önümüzde durmaktadır dedi.

 

Aslan; Biz ormancılık alanında mevsimlik işçi kavramının kaldırılmasını, 9 ay 29 gün çalıştırılma metodunun Orman Genel Müdürlüğü tarafından sonlandırılmasını en üst makamlara kadar taşıdık. Bu hususla ilgili yaptığımız bütün görüşmelerde 9 Ay 29 Gün çalıştırılan işçi kardeşlerimizin 12 ay çalıştırılması ile ilgili büyük bir engel ile karşılaşmadık ama bir sonuçta görmedik.

Bu hususlarla ilgili bizler ısrarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sendikaların talep makamı olduğunu bilerek adım atıyor, alandaki sorun ve sıkıntıları dile getirmeyi de kendimize ödev edindiğimizi yineliyoruz.

 Sezonun açılması ile birlikte 2021 yılında 12 Ay iş 12 Ay aş söylemimizin hayat bulması bunun yanında da bundan sonraki alımların da kadrolu olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

 

8600 mevsimlik işçimizin durumunu Cumhurbaşkanımıza, bürokrasimize ve birçok siyasi parti yetkililerine ilettik. Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde üç saat süren toplantıda bu durumun çözülmesi gereken bir husus olduğunu ısrarla hatırlattık. İşçiler, 9 Ay 29 gün çalıştırıla biliyorsa 12 Ay da çalıştırılabilir ısrarımızı sağlam dayanaklarla yetkililere bildirdik.

 

12 Ay boyunca işin olduğunu, ormancılık alanında yapılan işin sadece yangınlarla mücadele olmadığını, üretim bakım onarım aşamalarının da takım halinde çalışmanın bir parçası olduğunu vurguladık. Bugün ormancılık sektörünü sadece ateşe karşı mücadele olarak yorumlamanın sakıncalı, kısır bir düşünce şekli olduğunu, ormancılığı üretimden bağımsız olarak düşünmenin yanlış olduğunu hatırlattık.

Yaptığımız görüşmelerde işçi kardeşlerimizin durumunu hatırlatmış, yaptığımız bu hatırlatma karşısında da ciddi bir engel ile karşılaşmamış olmayı olumlu ama yetersiz bir cevap olarak görüyoruz.

 

Olumlu bakış acısının kısır döngüden çıkarılması gerektiğini, işçilerimizin yangın sezonunun başladığı şu günlerde motivasyon edilmeleri gerektiğini burada tekrar hatırlatıyoruz.

Ülkemizde 30-04-2021/ 01-05-2021 tarihleri arasında 198 orman yangınına müdahale edildiği gerçeğinden yola çıkarak, şunları ısrarla hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Yangın sezonu ile birlikte işçi kardeşlerimizin ciddi bir motivasyona ihtiyacı vardır. 8600 mevsimlik işçi kardeşimizin 9 ay 29 gün değil- 12 ay çalıştırılmasının motivasyona katkı sunacağını vurgulamak istiyoruz.

Yapılan bütün görüşmelerde ormancılık alanında işçi yetersizliğinin ortada olduğunu bir an evvel işçi alınması gerektiğini, bundan sonraki alımların kadro usulüne göre yapılmasının elzem olduğunu hatırlatıyoruz.

Sivil toplum örgütü olarak talep makamı olduğumuzu, bu taleplerde ısrarcı olacağımızı, talebi karşılayacak olan merciinin hükümetimiz olduğunu hatırlatarak, hükümetimizin canını dişine katarak çalışan, bu uğurda sayısız gazi veren 118 şehidi olan bir alanda görev yaptığımızı hatırlatmanın kolları sıvamak açısından önemli bir husus olacağını bildirmek istiyoruz dedi

Toplantıda Öz Orman İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Bilgin, Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Öz Orman İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Öz Orman İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün  hazır bulundular. 

 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni