ANASAYFA / Genel / Aslan, 'Eğer ki Ormancılık alanında bir başarıdan söz ediyorsak bu başarının mimarları orman işçisidir'
Aslan, 'Eğer ki Ormancılık alanında bir başarıdan söz ediyorsak bu başarının mimarları orman işçisidir'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.07.2021 16:08

Aslan, 'Eğer ki Ormancılık alanında bir başarıdan söz ediyorsak bu başarının mimarları orman işçisidir'

26.07.2021 16:08

Şube yönetimlerine seslenen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Sıcak havaların artması ile birlikte canını dişine katan ateş savaşçılarımızla her zaman birlikte olmayı, onların sıkıntılarını dinlemeyi ve sıkıntıların çözümü noktasında ortak akılla hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Aslan; Ateş savaşçılarımız, doğanın kahramanlarıdır. En ücra yerlerde görev yapan kardeşlerimizin yanında olacağız. Teşkilatçılığımız gereği yanına gitmediğimiz kardeşimiz kalmamalı. Doğanın ateşle olan savaşında motivasyon gereği kardeşlerimizle birlikte olmalıyız. Bizler genel merkez olarak kardeşlerimizin taleplerini en yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz. Elbet 5 Ay 29 günü 9 ay 29 güne çıkaran sendikamız, 9 ay 29 günü 12 aya çıkarmak adına girişimlerini sürdürecektir.

 

Örgütlü toplumların en güzel özelliği birlikten gelen gücün etkisidir ifadelerini kullanan Aslan; Eleştirmek, klavye kahramanlığı yapmak en kolayıdır. Bütün teşkilatımız en ağır şartlar altında bir fidan daha yanmasın diye mücadele verirken, onların talepleri karşısında duyarsız kalmak, susmak, kafasını kuma gömmek kabul edilir bir tutum olmayacaktır.

Hiçbir teşkilat mensubumuz hak etmediği bir talebi istememektedir. Dünde söyledik, bugün de söyleyeceğiz; 12 Ay işin olduğu bir sektörü başka hiçbir sektöre benzetemezsiniz. Orman işçisi mevsimlik işçi değildir. Yazın çalıştırılan, kışın gereksinim duyulmayan bir sektör olmadığımız için 12 ay işin olduğu ormancılık alanında 12 çalışmak her bir kardeşimiz için haktır, vebaldir dedi.

 

Aslan; Ormanlarımızda şehit veriyoruz, biz kendi aramızda bu kardeşlerimiz için şehit diyoruz. Kardeşlerimizin şehit olduğunu biz biliyoruz, Allah biliyor. Peki, geriye kalanlar bizim dediğimizi dinlemiyorlar madem, Allah’ın dediğini de mi dinlemeyecekler. Şehit dediğimiz kardeşlerimizin aileleri bizlere ulaşıyor, sıkıntılarını dile getiriyor, ormanlarımız için canını  veren yiğitlerimizin evlatları şuan mahsun, ne olur bu durumu yetkili mercilere iletin diyorlar. Bizler her platformda bu talebi dile getiriyor, dile getirmekle kendimizi mükellef kılıyoruz.

 

Tartışmaların yapıcı sonuçlar doğurması gerektiğini dile getiren Aslan; Sosyal medyada mensubu bulunduğumuz sendikanın neler yaptığını, nasıl girişimler içerisinde olduğunu görenler var. Bu hususta güçleri ile gücümüze destek olan her bir kardeşimize teşekkür ediyoruz. Fakat işi sadece yıkıcı bir dille eleştirmek olanların fayda sağlamadığı bir zeminde yıkıcı etkilerle uğraşmak bu teşkilatın tamamına zarar veriyor. Enerjimizi doğru hamleler üzerinde sarf etmediğimiz her bir saniyemiz hepimiz için yıkıcı etki bırakıyor ne yazık ki dedi.

Aslan; Bugün geçici işçilerimiz için attığımız her adım hepimizin ortak kazanımıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı motivasyonu yüksek olan işçilerle çalışmak istiyorsa bu işçilerimizin taleplerine kulak kabartmalı.

Uluslararası sahada ormancılık başarılarımızı bugün hükümetimiz konuşuyorsa bu başarının mimarları ormancılık alanında görev yapan kardeşlerimizin başarısıdır. Eğer ki bir başarı söz konusu ise bu başarının adresi de, sahipleri de bellidir. Bu sebeple adresi belli olan kardeşlerimizin 12 ay işin olduğu bir zeminde 12 ay çalıştırılmaları analarının ak sütü gibi kendilerine helaldir. Teşkilat ziyaretlerimizde hükümetimizden istedikleri tek talep budur.

 

Sendikacılığın gereği çalışanın taleplerini yetkili makamlara iletmektir diyen Aslan; Bizler 12 ay iş- 12 ay aş çağrımızı herkese duyurduk, duyurmaya da devam edeceğiz. Sendikalar talep eden, işveren de talebe cevap veren makamlardır. Bugün bizi iş veren makamına oturtmaya çalışanlar sendikal mücadelemizi görmezden gelerek itibar suikastı yapıyorlar. Allah’ın izniyle Ateş savaşçılarımızın derdi bizim derdimiz olduğu kadar devlet büyüklerimizin de derdidir, derdi olmalıdır. Bu sebeple biz talebimizi dile getirmekten vazgeçmeden kardeşlerimizin hakkını dile getirmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni