ANASAYFA / Genel / BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI
BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.08.2021 10:21

BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

13.08.2021 10:21

 Orman yangınlarının ilk gününden bu yana Öz Orman İş Sendikası bütün organları ile sahada, işçisinin yanında yer aldı.

Öz Orman İş Sendikası kahramanlık destanı yazan Ateş Savaşçılarımızın mücadelesini sahaya yansıtırken destanlaşmış bir mücadele ile övünç kaynağı olan durumlarını medya gündeminde de sıcağı sıcağına yansıttı.

 

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan bu mücadeleyi şu cümlelerle özetledi; ‘‘Yeşil vatanın savunucuları ateş savaşçıları bu yangınlarda bir kahramanlık destanı yazdı’’ dedi.

 

Aslan; Yangının ilk gününden bu yana sahada olan yardımcılarım, danışmanlarım Ateş savaşçılarına moral olmak adına ciddi gayret gösterdiler. Unutulmamalı ki Ateş Savaşcılarımız yeşil vatanın koruyucu unsurlarıdır. Ormancılık faaliyetlerinin en etkin ordusudur. Onlar kahramanlık destanı yazarken ülkemizde yeşile sevdalı olan her bir birey de arkadaşlarımızın yanında güç oldular, kuvvet oldular, moral oldular. Bu sebeple bizler yangınların başladığı ilk anlardan itibaren ‘‘hep birlikte güçlüyüz’’ söylemini geliştirerek yaşanan bu afetin, saldırının üstesinden gelecek motivasyona katkı sağladık.

Unutulmamalı ki bir anda ülkenin birçok yerinde eş zamanlı başlamış olan yangınların kundaklama ve saldırı doneleri taşıdığı ortadadır diyen Aslan konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; Bizim odaklandığımız mevzu kendi alanımızın dışına çıkmadan son kıvılcımın sönmesi yönündeydi. Bunu yaparken de sivil toplum örgütü vasfımıza yakışan bir duruşla birliğimize, dirliğimize kasteden hiçbir söylemin daha fazla geliştirilmesine izin vermedik. Sahada Ateş savaçcılarımıza destek olan moral olan başta sayın bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Sayın Bekir Karacabey ve yedisinden yetmişine yanan bu ateşin söndürülmesine katkı sağlayan herkese Ateş savaşçılarımız adına teşekkür ediyoruz. Halk bazında hiçbir surette yalnız bırakılmayan, ülke menfaatleri söz konusu olduğunda kenetlenen bu duruşumuz sayesinde yaşanan veya yaşanacak olan her türlü sıkıntının, sorunun üstesinden geleceğimizi bir kez daha göstermiş olduk dedi.

 

Bugün yanan alanların inşası yönünde kolları sıvama vaktidir diyen Aslan; İnşa ve ihya etme mücadelemizi hızlı bir şekilde başlatacağız. Gözyaşları içerisinde bir ağaç fazla yanmasın diyen kahramanlarımız bir ağaç yerine bin ağaç dikecek dirayete, enerjiye, motivasyona sahipler. Önemli olan verilecek olan mücadelede etkin iş gücüne, etkin bir moral seviyesine duyulan ihtiyacın giderilmesidir. Bu sebeple önce kadro sonra işçi ihtiyacının tedariki noktasında hızlı adım atılmasının zamanı gelmiştir.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni