ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN PAKDEMİRLİ İLE BİR ARAYA GELDİ
ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN PAKDEMİRLİ İLE BİR ARAYA GELDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.09.2021 10:59

ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI SETTAR ASLAN PAKDEMİRLİ İLE BİR ARAYA GELDİ

15.09.2021 10:59

Yapılan ziyarette konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan; Ülkemiz tarihinin an acı afetlerini yaşarken, orman teşkilatımızın kahramanca mücadelesi sayesinde Antalya, Mersin, Muğla, Isparta yangınlarını 16 gün gibi kısa bir sürede bitirdiklerini söyledi.

Dünya coğrafyasında benzer yangınların aylarca sürdüğüne dikkat çeken Aslan; Bugün orman teşkilatımız ormancılık alanında dünya sıralamasında ne kadar başarılı olduğunu göstermiştir dedi.

Aslan; Yangınların ilk anlarından itibaren Ateş Savaşçılarımızın kahramanca mücadelesini dünya gördü. Kahramanlarımızın herkesten bir farkı vardı o da orman savunmasını bir vatan savunması olarak görmeleriydi.

16 gün boyunca evlerine gitmeden, görev mahallini terk etmeyen, yaralanmış olmalarına rağmen yaralarını sarıp savunmaya kaldığı yerden devam eden Ateş Savaşçılarımız büyük bir özveri ile görevlerini en iyi şekilde yapmıştır dedi.

Orman teşkilatımızın bel kemiğini oluşturan Ateş savaşçılarımız görevini yaparak son ateş sönene kadar mücadele verdiler. Bu mücadelede Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’in bizzat işçi arkadaşlarımız ile mücadele sahasında ateşin karşısında olmaları savaş anındaki komutanın motivasyonu gibiydi bundan dolayı da Orman Genel Müdürümüze bütün işçi arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

Aslan; Büyük bir yangın yaşanırken, yapıcı eleştiri hakkını kullanmanın doğal, siyasi malzeme arayışının da gereksiz bir tutum olduğuna vurgu yaptı.

İşçinin bütün tartışmalardan uzak, yangının böğründe görevini yaptığını söyleyen Aslan; Karşımızda büyük bir yangın var ve bu yangını söndürmek için Ateş savaşçılarımız mücadele verdiler. Olay mahallinde olmayan kişilerin haksız söylemleri ne yazık ki yapıcı bir niyetle sarf edilen söylemler değildi. Çünkü yangın mahalline yakın olan bütün gazeteciler, yazarlar, sanatçılar bizzat Ateş Savaşçılarımızın nerde olduğunu gördü ve destek verdiler dedi. Bu vakitten sonra kahramanlarımızın özverili mücadelesini gören, duyan, bizzat şahit olan herkes gibi en kısa sürede Geçici işçilerimizin 12 ay çalıştırılmaları hususunun hayat bulmasını beklediklerini dile getirdi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni