ANASAYFA / Genel / ORMANLARIMIZIN SELAMETİ İÇİN 12 AY İŞ DEVAMLILIĞI SAĞLANMALI
ORMANLARIMIZIN SELAMETİ İÇİN 12 AY İŞ DEVAMLILIĞI SAĞLANMALI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.10.2021 10:31

ORMANLARIMIZIN SELAMETİ İÇİN 12 AY İŞ DEVAMLILIĞI SAĞLANMALI

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Yaşanan yangınlardan büyük dersler çıkarmamız gerekiyor. Yeşil Vatan’ın bize verdiği en büyük ders ise; işçilerin 12 ay boyunca bizzat sahada, ormanlarda, atölyelerinde işlerinin başında olmasıdır.

Ormancılığı sadece yangınlardan ibaret görenlere kış mevsiminde ortalaması 68 olan orman yangınlarını gösteriyoruz.

Bugün ormancılık alanında işin sürekli, işçinin geçici olması her anlamda sıkıntılı bir durumdur ifadelerini kullandı.

Aslan; Kahraman teşkilatımız 9 ay 29 gün canını dişine katarak mücadele verirken, bu güne kadar 122 şehit verirken, sayısız yaralı verirken size teşekkür ediyoruz gidebilirsiniz mi diyeceksiniz dedi.

İki ay boyunca çıkışları verilen kahramanlarımızın yeşil pelerinleri iki ay süreyle rafa kaldırılıp iki ay sonra tekrar iade mi edilecek. Sürekli bu örnekle karşı karşıya kalan işçilerimizin sürekliliği moraldir, vefadır, ödüldür, teşekkürdür aynı zamanda yeşil vatanın hayrınadır.

Hiçbir kardeşimiz iki ay karargâhlarında yatmak için bu hakkı istemiyor bunun önce bir altını çizelim diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; 12 ay boyunca işimiz var hiç kimse hak etmediği bir parayı almaz. Biz önce iş, sonra emek diyoruz. Bu sebeple ormanlarımızın sürekliliği açısından işçilerimizin 12 ay boyunca çalıştırılması hususunda gereken düzenlemenin acilen yapılmasını istiyoruz dedi