ANASAYFA / Genel / "Merhamet ve Emek Ödülleri" Gecesine Orman Camiası Damga Vurdu
"Merhamet ve Emek Ödülleri" Gecesine Orman Camiası Damga Vurdu
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 16.10.2021 16:39

"Merhamet ve Emek Ödülleri" Gecesine Orman Camiası Damga Vurdu

16.10.2021 16:39

Bir otelde düzenlenen ve semazen gösterisiyle başlayan törenin açılışında konuşan Başkent Postası gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Seyfi Uzunkök, amaçlarının vicdanı ödüllendirmek olduğunu söyledi.

Uzunkök, "Ne Zaman ki vicdanlı insanların sayısını artırabilirsek, o zaman ülkede savcıya, hakime, polise, bekçiye ihtiyaç olmaz. Enerjimizi sadece üretime veririz." dedi.

Törende ilk ödül, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, bu yaz çıkan yangına müdahale ederken arazözü ile alevlerin arasında kalan orman işçisi Özgür Şimşek'e verildi. Şimşek'in araçtan çıkmasını söyleyen arkadaşlarına telsizden "Araçtan çıkamam, 80 milyonun bu araçta hakkı var." anonsu akıllarda yer etmişti.

İkinci ödülün sahibi ise yine Manavgat'taki yangının 3'üncü gününde dumandan etkilenerek bayılan Alman vatandaşına olay yerinde ilk müdahaleyi yapan orman işçisi Ali Karaoğlan'ın oldu.

Ödülü alan Karaoğlan, hayatını kurtardığı Alman vatandaşın hastaneden taburcu olduktan sonra kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Yeşil vatan için her zaman buradayız." dedi.

Özgür Şimşek’e ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan Öz Orman İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Bilgin; Bugün burada merhametin örneklerini görmekteyiz.

Merhamet can olan her şey için geçerlidir.

Bizler yeşil vatanı koruyan ateş savaşçılarımız adına buradayız.

Bir can daha yanmasın diye canından vazgeçen 132 şehit verdik bu güne kadar.

Yaptığımız is bir kahramanlık destanidir. Son yaşanan orman yangınında milyonlarca can, 11 insan kaybettik.

Yaşatmak için canından vazgeçen bütün ateş savaşçılarımız adına sadece bir örneği olan dahası binlerce kahramanın hikâyesi olan bir mücadelenin bugün Ankara’da ödüllendirilmesi bizleri memnun etmiştir dedi.

Ali Karaoğlan’a ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan Orman Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya; Bu Ülkenin Anadolu’nun her köşesi merhamet ile yoğrulmuş, bütün insanlarımızda merhamet var sadece merhametin küllerinden üfleyerek açığa çıkarmak gerekiyor, Başkent Postası aslında bunu yapıyor. Merhameti ortaya çıkarmak için bu ödüller aslında bir örnek, ormanın kahramanlarına, yeşil vatanın kahramanlarına teşekkür ediyoruz. Böyle bir ekibimiz, böyle bir teşkilatımız olduğu için gurur duyuyoruz ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni