ANASAYFA / Genel / 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.03.2022 18:57

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

08.03.2022 18:57

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir yazı yayınladı.

‘‘Kadın ailenin baş aktörüdür. Toplumu inşa eden, nesillerin daha sağlam oluşması için sorumluluk üstlenen kadınlarımız her zaman toplumun öncelikli kişileri olmalıdır.

Medeniyetin büyüklüğü kadına gösterilen değerle doğru orantılıdır. Kadın medeniyet coğrafyamızda her zaman yapıcı, yol gösterici bir pusula görevi üstlenmektedir.

İnancımızda kız çocuklarımız için her zaman ayrıcalık tanınmıştır. Cahiliye döneminin inançları karşısında inancımızı tanzim eden kitabımızın göstermiş olduğu yol, şefkati, kucaklaşmayı öğütlemektedir.

Kadın hayatımızı her zaman inşa edebilecek yetenekle donatılmıştır. Kadın sadece anne değildir. Kadın biyolojik kimliğinden farklı olarak algılanmalıdır. Kadının sosyal yönü, iş hayatındaki duruşu eşitlik statüsü üzerine inşa edilmelidir.

Bugün ülkemizde kadın cinayetlerinin arttığı, darp ve saldırıların çoğaldığını üzülerek görmekteyiz. Bu hususlarla ilgili caydırıcı kararların alınıyor olması memnuniyet vericidir. Çağdaşlık adı altında aile birliğini örf ve geleneklerden uzaklaştıran sosyal dokunun sosyal medya üzerinden inşa edilmeye çalışıldığı günümüzde kadın ve anne olmanın ne denli zor olduğunun farkındayız.

İş hayatı noktasında çalışma hayatına verdikleri destekler göz önüne alındığında kadın elinin dokunmadığı hiçbir alanda faydalı sonuçlar elde edilmeyeceği muhakkaktır. Bu sebeple ana ormancılık faaliyetleri hususunda da daha fazla kadın istihdamının sağlanması en öncelikli taleplerimiz arasındadır.

Unutulmamalı ki insan onurunu yücelten, insana emek veren kadının her alanda hakkını fazlası ile alması aile temellerinin daha sağlam oluşması anlamı taşımaktadır.  Toplumsal yapının koruyucusu olan kadınlarımız hürmeti, saygıyı, şefkati her zaman hak etmektedirler.

Çalışma hayatındaki rollerinden dolayı iş ayırımın yapılmadığı, kadının her alanda görev ve etkisinin belirgin sekilde görüldüğü, kadının sadece iş hayatı ile ev arasında bir hizmetçi olarak görülmediği daha paydaş bir bakış açısının elzem olduğu kanaatine sahibiz.

Bu nedenle kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlar, hayatın bir bölümü için değil, hayatın tamamını inşa eden kadınlarımıza sağlık mutluluk dileriz’’

Settar Aslan

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni