ANASAYFA / Genel / ‘Orman Kahramanlarının Beklediği Müjde Bu Yıl Verilmeli’
‘Orman Kahramanlarının Beklediği Müjde Bu Yıl Verilmeli’
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 21.03.2022 10:43

‘Orman Kahramanlarının Beklediği Müjde Bu Yıl Verilmeli’

21.03.2022 10:43

                                   ‘Orman Kahramanlarının Beklediği Müjde Bu Yıl Verilmeli’

 

Teşkilatımızın yer unsurlarını oluşturan orman çalışanlarımız en zor şartlar altında çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanan orman yangınlarında kahramanca mücadele veren Ateş Savaşçılarımız dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sergilemektedirler.

Bu güne kadar yaşanmış bütün yangınlarda bir can daha yanmasın diye canını hiçe sayan yeşil vatan sevdalıları en son yaşanan orman yangınında da kahramanca mücadele vermişlerdir. Bu güne kadar verilen mücadelelerde güvenlik güçlerinden sonra şehit veren en büyük teşkilat olduğumuz kamuoyunun bilgisindedir.

Dünya genelinde yaşanmış orman yangınları geçtiğimiz yıl ülkemizde de yaşanmış, dünyadan farklı olarak eşi benzeri olmayan bir kahramanlıkla 16 gün gibi kısa bir sürede yangınlar söndürülmüştür. Bu ve buna benzer yangınlar Avrupa’da üç-dört ay sürerken ülkemizdeki yangın 16 gün sürmüştür. Bu mücadelenin asıl kahramanları olan yer unsurlarımız gece gündüz demeden mücadele vermiş, bu süre bazında yatak yüzü görmemişlerdir.

Yaşanan yangınlar geçmiş yıllara nazaran daha fazla gündeme taşınmış, ormanların içinde destan yazan kahramanlarımızın mücadeleleri ilk defa medyada geniş ölçekli yer bulmuştur. Bu güne kadar orman yangınlarını itfaiye mensupları söndürür düşüncesine sahip olan medya mensubu arkadaşlarımız bu durumun gerçek halini bizzat orman yangınlarında görme imkânı bulmuşlardır.

Teşkilatımızın her bir neferi bizim için önemli ve kıymetlidir. Yaşanan orman yangınlarında bu güne kadar 140 şehit vermiş, binlerce yaralısı olan Orman Genel Müdürlüğü yıllarca dile getirdiğimiz ‘şehitlik hakkı’ hususunu ısrarlı çalışmalarımız sonucu gündemine almıştır. Amacımız yeşil vatan için canlarını hiçe sayan Ateş Savaşçılarımızın da güvenlik güçlerimiz gibi şehitlik haklarından faydalanmasıdır. Bu uğurda canını feda eden yiğitlerimizin emanetlerine devletimizin birinci dereceden sahip çıkması en önemli taleplerimizden bir tanesidir.

Bir diğer önemli hususumuz aynı işi yapan ve ne yazık ki kamuoyunda ‘Geçici İşçi’ statüsü ile bilinen orman çalışanlarımızın 9 Ay 29 gün değil, yılın tamamında çalışmaları gerekmektedir. Bilindiği üzere Ormanlarımızda çalışan işçilerimiz 5 Ay 29 Gün çalışmaktaydılar, ısrarlı çalışmalarımız neticesinde bu süre 9 Ay 29 Güne çıkarılmıştı. Bunun memnuniyet verici bir karar olduğunu ama yeterli olmadığını dile getirdiğimiz gibi bundan sonraki süreç içinde 12 Ay Aş- 12 Ay İş mottosu ile çalışmalarına olanak sağlanmalıdır.

Geçici statü ile verilen mücadelede yetersiz, moralsiz bir durumun oluşması orman teşkilatımız açısından üzüntü vericidir. İşinde profesyonel niteliğe sahip olan ve yangının karşısında da diğer çalışma arkadaşları ile aralarında en ufak bir fark olmamasına rağmen çalışma süresi ayırımına tabi tutulmaları son derece üzücü bir durumdur.

Yaptığımız çalışmalarla siyasi- bürokrasi- medya gibi bütün alanlarda sesimizi duyurmayı hedef edinmiş olmamız bize mevsimlik işçi sorununu çözme sözü olarak geri dönmüştür. Olumlu etkiye sahip olan bu durum karşısında çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü, duyarlı bir etkiyle konunun en kısa sürede sonuçlanması gerektiği yönündeki talep ve arzularımızı yetkililere iletmiş durumdayız.

Takipçisi olduğumuz bu hususun orman ve orman genel müdürlüğümüze katkı sağlayacağı, asıl işi yapan ormancılarımızın iki ay gibi kısa bir süre için mağdur edildiği devlet büyüklerimizin bilgisine sunulmuştur.

Bu sebeple Ormanlarımız için mücadele veren yeşil vatanın asıl sahipleri olan Ateş Savaşcılarımızın 21-26 Mart Orman Haftasını kutlar. Verdiğimiz mücadelede istediğimiz sonucu alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğimizi tekrar dile getirmek isterim.

 

                                                                                            Settar Aslan

                                                                               ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI

                                                                                        GENEL BAŞKANI

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni