ANASAYFA / Genel / ASLAN; ''Tarım ve Orman Bakanımızın ‘Ormancılarımız için şehitlik hakkı statüsü getiriyoruz’ Sözleri Memnuniyet Vericidir''
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.03.2022 14:10

26.03.2022 14:10

‘Aynı sektörde yürüyen, aynı amaç etrafında birleşmemize vesile olan Yeşil Vatan sevdalıları olarak Dağların burçlarında işçilerimiz ile birlikte albayraklar gibi destan yazan orman emekçilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Aslan;

Orman Mühendisleri Odamıza can olmak, kan olmak, çilesine ortak, sevincine ortak olmak için bu toplantıda bulunduklarını’ dile getirdi.

Aslan; ‘Bu gün ülkemizin yarınlarını inşa etmede etkin bir mücadele sergileyen Orman Mühendislerimizin güveni tazeleme, yüceltilen emeğe vefa gösterme günü olarak görüyoruz’ dedi.

Yeşil Vatan kavramının yanında, Mavi Vatanı görmezden gelmenin mümkün olmayacağını dile getiren Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum, dünyanın ülkemiz için hazırladığı kumpasların bileşkesi, tahammül edilemeyen bir Türkiye içindir. Darbelerin her çeşidinden, saldırıların her çeşidine kadar bütün olumsuzlukların altından çıkmasını bilen yüce devletimiz bundan sonrası için de bir olmaya, birlik olmaya dünden daha fazla ihtiyaç duymaktadır ifadelerini kullandı.

Bizler yeşil vatanın var olması için mühendislerimiz ile birlikte yürüyoruz diyen Aslan;  Bu güne kadar atılmış olan her bir adımda, verilen emeğin şahidi olarak odamızın bu gününden razı, yarından da emin olduğumuzu bilmenizi istiyorum dedi.

Atılan her bir adımda yeşil vatanın çıkar ve menfaatlerini öncelemek bizim asli görevlerimiz arasındadır diyen Aslan;  Bugün sözde cümlelerle değil, özden dökülen sözlerle yarını ihya ve inşada atılacak olan adımların her zaman yanında olduğumuzu, öncü olacağımızı belirtmek isterim dedi.

Yaptığı konuşmada Orman İşçilerinin kahramanlığına Dünyanın şahit olduğunu dile getiren Öz Orman İş Genel Başkanı, bundan sonrası için ben demenin anlamsız, biz demenin de gerekli olduğu bir sürece gireceğiz. Orman işçilerinin olmadığı bir yerde mühendislerimizin, mühendislerimizin olmadığı bir yerde de orman işçilerimizin tek başına bir anlam taşımayacağının altını çizen Aslan görülen ve tecrübe edilenin biz demek olduğu pek tabi ortadadır dedi.

Tarım ve Orman Bakanımızın ‘Ormancılarımız için şehitlik hakkı statüsü getiriyoruz’ sözlerine de değinen Aslan; Sayın Bakanımızın hızlı adımlarla ormancılarımızın sorunlarına eğilmesini takdirle karşılıyoruz. Bu güne kadar 133 şehit vermiş, Güvenlik güçlerimizden sonra en çok şehit veren Orman Şehitlerimizin ailelerini bir nebze sevindirmenin haklı gururunu yaşamak istiyoruz ifadelerini kullandı.

Yapılan Genel Kurul Toplantısında Öz Orman İş Sendikası Genel Sekteri Ali Bilgin, Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün hazır bulundu.