ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman İş üyeleri ile bir araya geldi.
Öz Orman İş Sendikası  Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman İş  üyeleri ile bir araya geldi.
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.03.2022 09:59

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman İş üyeleri ile bir araya geldi.

29.03.2022 09:59

Yapılan ziyarette konuşan Aslan; Orman işçilerimizin kadro talebi sayemizde devletimizin bütün erkânına, siyasi partilerin tamamına iletilmiş hak edilen bir hak olarak sunulmuştur. Orman işçilerimizin destanlaşan kahramanlıklarını unutmak, unutturmak çok büyük bir vebaldir diyen Aslan; Bundan sonrası için yapmamız gereken konunun takipçisi olmaktır ifadelerini kullandı.

Geçici işçilerimiz için istenen hakkın bir lütuf değil, hak edilmiş bir hak olduğunun altını çizen Aslan bu güne kadar 5 ay 29 gün sınırlamasını nasıl ki 9 ay 29 güne taşımız isek bundan sonrası için de 9. Ay 29 günü 12 aya taşımak olacaktır dedi.

Talebimizi ilk günden bu yana destekleyen başta Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, Tarım ve Orman Bakanlığımızda görev yapan bütün bürokratlarımızın desteklediği bu durum siyasi sahalarda da asla olumsuz bir cevap bulmadı. Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in bizzat ‘bu işi çözeceğiz’ sözünü hatırlatan Aslan; Bu mücadele kendiliğinden olan bir durum değildir. Biz bu hakların elde edilmesi için gece gündüz demeden mücadele veriyoruz. Arkadaşlarımızın yıllarca bu hakkı beklediğini, çalışma süresinden dolayı evlatlarımızın sıkıntılı zamanlar yaşadığını sürekli dile getiriyoruz. İnşallah hak edilen bu talebi istediğimiz şekilde kazanacağız ve o kazanımı elde edene kadar da durmayacağız diyen Aslan muhalefet partilerinin de destek verdiği bu durum artık kazanım olarak ormancılarımızın hanesine yazılmalıdır dedi.

 

Şehitlik hakları ile ilgili de konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Orman yangınlarında ateş savaşçılarımız ormanlarımızda mücadele verirken bizler bütün medya organlarına yapılan mücadelenin perde arkasını anlattık.

 Öz Orman İş Sendikasının yönetim kademelerini, uzmanlarını ve danışmanlarını sahada bizzat arkadaşlarımızın yanına gönderdik. Sahadan gelen raporlarla bizler 52 kere televizyon kanallarında 35 gazete ve sayısı binleri bulan internet haberlerinde ormancılarımızın durumunu dile getirdik.

Verilen bu emeklerin karşılığı bir takım çalışmasıydı ve Çalışma Bakanımız bizzat kadro hususu ile ilgili müjdeyi arkadaşlarımız sahadayken verdi. Çalışmanın başlatılıyor olması kısmi anlamda motivasyonumuza güç kattı. Bu bize şunu gösterdi bu haber dahi ciddi bir motivasyon olarak bize yansımışken bundan sonrası için gelecek olan kadro müjdesi işçilerimiz için nasıl bir motivasyon kaynağı olur. Bu işin kazananı ormanlarımız olacaktır.

 

 Orman yangınları ve arkadaşlarımızın şehit olmasından sonra güncellediğimiz talebimiz de bakanlığımız tarafından karşılık bularak çalışmalarımız hakkında bizden destek istemeleri, bu hususun bir an evvel çözülmesi gerektiği hususu da bizleri ziyadesi ile memnun etti. En son Orman Mühendisleri Odasının Genel Kurulunda birlikte olduğumuz Sayın Bakanımızın Şehitlerimize şehitlik hakkı statüsü getiriyoruz açıklamaları da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir dedi.

Yorulmadan, durmadan çalışacağız diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan; Birlikten güç doğar anlayışı ile yapıcı cümlelerle diklenmeden dik duracağız. Sosyal medyayı arkadaşlarımız güzel kullanıyorlar fakat sosyal medya demek sadece Facebook değildir arkadaşlarımızın diğer sayfaları da kullanmaları gerektiğini, örgütlülük noktasında ilerleyen günlerde Twitter çalışmalarına da ihtiyaç duyulabileceğinin altını çizdi.

 

 

 Genel Başkan Aslan’a yaptığı ziyarette eşlik eden Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Öz Orman İş Amasya Şube Yönetimi, temsilciler ile Kayseri Orman Bölge Müdür V. Abdulvahap ÖZDEMİR,  Akdağmadeni İşletme Müdürü Hayri Özdemir, Yozgat İşletme Müdürü Mustafa ÇELİK, Çayıralan İşletme Müdürü Mustafa ŞEN ziyaret edildi.  

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni