ANASAYFA / Genel / Aslan; 'KADROYU ALANA KADAR DURMAK YOK'
Aslan; 'KADROYU ALANA KADAR DURMAK YOK'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.06.2022 18:15

Aslan; 'KADROYU ALANA KADAR DURMAK YOK'

30.06.2022 18:15

Genel Başkan Settar Aslan İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin ile Milli Parklar 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu'yu ziyaret etti. 
Geçici mevsimlik işçilerin kadro sorununu konuşan Aslan; Ormanlarımızda geçici  mevsimlik işçi sorununun çözümü için gereken sendikal mücadeleleri sürdürdüklerini dile getirdi. 
Orman teşkilatımızın kahramanları olan Ateş Savaşçılarımız için başlattığımız bu mücadele arkadaşlarımızın hak ettiği ve sendikamızın  istediği şekilde sonuçlanana kadar durmayacaklarını söyledi. 
Aslan Orman kahramanlarımızı sadece yangın  sezonunda hatırlanmasını eksik, hatırlatılmasının da yanlış olduğunu düşünüyoruz. İşin doğrusu ve adaletin gereği yeşili koruma faailiyetinin sürekli kesintisiz ve emsalsiz olduğu gerçeği ile orman işçilerinin kadrolu stadüde istihtam edilmesi gerekliliğidir. Biz diyoruz ki Ormanlar her an korunmalı, orman işçileri 12 ay çalışmalı. Tam da bu yüzden işin tanımını doğru, işçinin konumunu doğru ve ormanın değerini doğru anlamamız, anlatmamız ve uygulamamız gerekiyor. Bugünki. uygulama, ormanların iki ay korunmasız kalmasında sakınca yok gibi bir bakış açısına sahip olunduğu  yanlışını üretiyor. Orman işçileri ormanlarımızın koruyucu hekimleridir. Gerek Tarım Orman Bakanımız  gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımız hem emeğin ve emekcinin korunmasında, hemde ormanların korunmasında sendikamızın talebini olumlu sonuçlanmasını sağlayacak yaklaşıma sahipler. İnanıyor ve umud ediyoruz ki ormanlarımızı ve orman işçilerimizi koruyacak kadro kararı  daha   fazla geçikmeden, yakın bir tarihte hayata geçecektir. Kamuda 4 C sorununu çözen, sözleşmeli personele kadro çalışması yürüten hükümetin belli bakanlıkların orman işçilerinin sorununu çözmek konusunda da olumlu yaklaşım içinde olduğuna inanıyoruz.  Sorunu yaşıyoruz, fakat çözüme de yaklaşıyoruz dedi. 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni