ANASAYFA / Genel / ASLAN: 'AĞAÇ AŞ ÇALIŞANI YETKİ UYUŞMAZLIĞI YÜZÜNDEN MAĞDUR EDİLMEMELİ'
ASLAN: 'AĞAÇ AŞ ÇALIŞANI YETKİ UYUŞMAZLIĞI YÜZÜNDEN MAĞDUR EDİLMEMELİ'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.07.2022 12:04

ASLAN: 'AĞAÇ AŞ ÇALIŞANI YETKİ UYUŞMAZLIĞI YÜZÜNDEN MAĞDUR EDİLMEMELİ'

Bilindiği üzere Ağaç AŞ’ de yetki uyuşmazlığı devam ettiğinden dolayı toplu iş sözleşmesi yapılamamaktadır. Konu ile ilgili görüşmelerini sürdüren Genel Başkan Settar Aslan; Yetki uyuşmazlığından dolayı işçilerimiz mağdur durumdadır. Yetki uyuşmazlığı işçimize mağduriyet olarak dönmemeli dedi.
01.07.2022 12:04

Konu ile ilgili AĞAÇ AŞ. İşveren Vekili İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Ali Arzuman ve ekibi ile görüşen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; ; ‘Yetki uyuşmazlığı sürecinden dolayı üyelerimizin alım gücü düşmüştür. Emekçilerimizin alım gücünü yükseltmek için ücret artışlarının yapılması gerekmektedir’ dedi.

İşçilerimizin enflasyon oranının altında kalmayacak şekilde yeniden ücret değerlendirmesine alınmasını isteyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Bu konuda AĞAÇ AŞ’nin yönetim kurulunu toplayarak bayram öncesi emekçiye müjde vermesini bekliyoruz dedi.

Öz Orman İş Sendikası olarak Ağaç AŞ’de çalışan emekçilerin ülke genelinde yaşanan enflasyon rakamlarının altında kalması, işçinin motivasyonunu yok edecektir. Verimli, kondisyonu yüksek işçi demek, cüzdanı ile işi arasında kalmayan çalışan demektir. Bugün ortada olan tablo cüzdanın etkisiz, dolayısı ile işin de verimsiz olduğu yönündedir.

Aslan; Bu hususlarla ilgili Ağaç AŞ’de işçilerimize yönelik atılacak olan bütün adımların takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum dedi