ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ ANKARA ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ÖZ ORMAN İŞ ANKARA ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 06.09.2022 23:27

ÖZ ORMAN İŞ ANKARA ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

06.09.2022 23:27

Öz Orman İş Sendikası Ankara Şubesi 4 Olağan genel kurulu 06.09.2022 tarihinde Orman Bölge müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti.

 

 Divan Başkanlığını Öz Orman İş Sendikası  Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya’nın yaptığı genel kurula büyük bir katılım vardı.  

 

Personel Genel Müdür Yardımcısı Halim Bediz, Toç Bir Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Şen, Harun Sarıdoğan, Orman Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Üstünyer, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, Öz Gıda İş Merkez Şube Başkanı Hasan Çiloğlu, Toç Bir Sen Ankara Şube Başkanı Kadir Sorgun, Personel Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, 9. Bölge Müdür Yardımcısı Nasip Kazak, Personel Daire Başkan Yardımcısı Emine Akgün, Öz Orman İş Genel Başkan Yardımcıları Ali Bilgin, Halil Turan, Ramazan Gün ve Öz Orman İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Ramazan Şahin ile , Kastamonu Şube Başkanı Sedat Öksüz katılım sağladılar.

 

Genel Kurulda bir konuşma yapan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Geçmişte 120 gün çalışan işçilerimiz bugün 12 ay çalışmanın müjdesini bekliyorlar. Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında kadrolu- kadrosuz ayırımının son bulacağı ana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Aslan; Nerden Nereye sorusunu hepimiz kendimize soralım, başucumuzda 120 gün çalışma dönemlerinde çalışan abilerimiz var onlara dünü soralım ki bugünü ve yarını daha iyi anlayalım. Geçmişinden haberi olmayan bir nesil gelecek ile ilgili sağlam adım atamaz dedi.

Aslan; Eskiyi arzu edenler, eskiden daha iyiydi diyenler şunu bilmeli ki iyi dedikleri yıllarda işçi sadece 120 gün çalışıyordu. Çalışma süreleri kısa olduğu için hastahane işlemlerini ya yeşil kartlara, ya da yanlarında çalışan kadrolu arkadaşların üzerlerine yazdırıyorlardı. Biz bugün kazanılanların bize yettiğini asla söylemiyoruz fakat dünün ne kadar acı olduğunu da unutmamanızı istiyoruz dedi.

 

Geçici mevsimlik işçilerin kadro sorununa da değinen Aslan; 5 ay 29 gün çalıştığımız yıllarda ciddi bir çalışma yaparak o dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ı davet etmiştik. O salonda 9000 işçi seslerini duyuruyordu. Binalı Yıldırım; Talebinizi sağır sultan duydu artık çözümünü yapacağız demişti. O gün Sayın Başbakanımızın söylediğini bugün tekrar ediyorum. Sizin talebinizi bizler bugün sağır sultan duyacak şekilde dile getirdik. Gidilmesi gereken her yere gittik, söylenmesi gerekeni de söyledik. Ve burada size şunu söylüyorum istediğimiz talebi alana kadar da durmadan yolumuza devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni