ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI BALIKESİR ŞUBESİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI BALIKESİR ŞUBESİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.09.2022 22:47

ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI BALIKESİR ŞUBESİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

19.09.2022 22:47

Yoğun katılımın olduğu Genel Kurulda konuşma yapan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Bugün teşkilatımızın her bir ferdi için verilmiş olan imkânları konuşmanın zamanıdır dedi.

Aslan; İşçilerimiz ormanlık sahalarda yeşil vatan nöbetini tutarken, saldırıya uğramaları bizleri derinden üzmektedir. Yasak avcılığın, izinsiz şekilde ağaçlarımızda kesim yapanların niyetlerini okuduğumuzda zarar görenin hem yeşil vatanımız, hem de bu yeşil vatanı koruyan arkadaşlarımız için riskler taşıdığını görüyoruz. Bu sebeple yaptığımız görüşmelerde ormanlarımızın korunmasında emek sarf eden arkadaşlarımızın imkân ve donanımlarının güçlenmesi gerektiğini söylüyoruz.

Yeşil Vatanı inşa ve ihyada bu alan memurların, bu alan işçilerin demeden, kazanımın sadece ormanlarımız açısından önemli olduğunu vurgulayarak hareket etmeliyiz. Kısa bir süre önce yeşil vatanımızın savunmasını yapan orman muhafaza memurları da, işçilerimizde saldırıya uğradılar. Bu hususu önemsiyor, bu konuda gerekli eksiklerin tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz dedi.

 

Aslan;  Burada iki önemli hususun altını çizmemiz gerekiyor; Bunlardan birisi ormanlar üzerinden art niyet taşıyarak kazanım elde etmek isteyenlerin verdiği zararı görmek ve bu zararı verenler karşısında da işçilerimizin donanım seviyesini yükseltmek.  Asli talepler arasında olan bu konu hem işçilerimizin güvenliğini güçlendirecektir hem de verilmek istenen zarara karşı caydırıcı özellik taşıyacaktır dedi.

 

Genel Kurulda konuşma yapan Öz Orman İş Balıkesir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çorum; Teşkilatımızın odaklandığı en önemli mevzunun kadro talebi ve şehitlik hakkı olduğunu burada hem Genel Başkanımıza hem de bütün davetlilerimize tekrar hatırlatmak istiyorum dedi.

Çorum; Bu güne kadar verilen mücadeleyi canı ile ödeyen teşkilatımızda şuan bir kardeşimiz Mehmet Kunt Mersin’de acılar içerisinde ağır derecede yanıklarla hayatta kalmaya çalışıyor. Kardeşimizin acısını hissediyoruz dememiz gerçekten acıyı hissettiğimiz anlamına gelir mi? Fakat ilk günden bu yana kardeşimizin yanında olmamız, onu yalnız bırakmamamız sendikal mücadelenin ötesinde aile geleneğimize yakışıyor. Bugün sosyal medyada duyurulmak istenen yanlış haberlerin aksine ilk günden bu yana kardeşimizle yakından ilgilenen yönetimimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum dedi.

Genel Kurula Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran,Balıkesir Orman İşletme Müdürü İlker Ceneli, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Münis ,Ak Parti Altıeylül STK Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Can, Hizmet İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Savaş Dal, Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, Öz Sağlık İş Şube Başkanı İsmail Öztürk, Toc Bir Sen Balıkesir Şube Başkanı İsa Demir’in yanı sıra Öz Orman İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün katılım sağladılar.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni