ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası Muğla Şubesi Genel Kurulu Gerçekleşti
Öz Orman İş Sendikası Muğla Şubesi Genel Kurulu Gerçekleşti
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.09.2022 21:44

Öz Orman İş Sendikası Muğla Şubesi Genel Kurulu Gerçekleşti

20.09.2022 21:44

Yapılan Olağan Genel Kurulda konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Türkiye ve Dünya tarihinden özetler sunarak bugünü anlattı.

Aslan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

‘‘ Ülkemiz büyük bir tarihin emanetini sırtlanarak bugünlere kadar gelmiş kadim bir medeniyettir. Bugün tarihi tartışmaya açmak bilgilenmek açısından kıymetli, tarihine küfür etmek için sebep aramaksa ciddi bir cahilliktir. Dünya coğrafyasının yeniden şekillendiği yıllarda sırt sırta vererek bu ülkeyi inşa edenlere şükran ve minnet duymayan bir nesil yetiştirmemeliyiz. Zira geçmişini bilmeyenin, geleceğini inşa etmesi de çok zordur. Özellikle siyasi rantların, medya büyüsünün etkisiyle sırf gündemde kalmak adına afaki çıkışlar yapmanın ne tarihimize ne de geleceğimize hiçbir faydası yoktur. Bugün kardeşlik çınarını büyütmek, yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Çınarın her bir ferdi de çınarın köklerine bağlı kalmak zorundadır’’ ifadelerini kullandı.

 

Aslan Bugün kalkıp tarihteki şahsiyetleri ihanet ile suçlamak bugüne ayrıştırma tohumları atmaktır. Eksik ya da tam yönetim kabiliyetleri tartışılabilir ama ihanet kavramları ile cümle kurmak bugünün dili olmamalıdır.

Birileri bizleri sevmek zorunda değildir, ama herkes kişinin bulunduğu konuma, temsil ettiği değerlere saygı duymak zorundadır. Bu sebeple dünden bu güne tarihimizi şekillendiren, bu günlere gelmemize vesile olanlara şükran ve minnetlerimizi yapmamız insani sorumluluğumuzdur dedi.

 

Sendikal dilin ayrıştıran kıran döken hali Hak İş ile birlikte tarihteki yerini almış, yerine diklenmeden dik duran, kırmadan da meramını anlatabilen yeni bir ekol gelmiştir. Bugün tarihe baktığımız yer ile yarına bakacağımız yer her zaman yapıcı bir şekle bürünmüştür. Bu sebeple sendikal dünyamızı icra ederken, dün neler yaşadığımızı da iyi analiz etmemiz gerekiyor.

 

Bugün bizler işçilerimiz için hak ve kazanım odaklı cümleler kurabiliyoruz. Bugün işçi kardeşlerimizin daha iyi şartlar altında çalışması gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Fakat büyük bir tarihi birikime sahip olan ve şimdi yerle bir olan ülkelere şöyle dönüp bakmanın bize ders vereceğini düşünmemiz gerekmiyor mu sorusunu soran Aslan; Suriye nerede? Libya nerede? Irak ne halde? Mısır ne halde?

Sadece şunu iyi bilmemiz gerekiyor, köklerinden koparılan milletleri yıkmak, değerlerinden uzaklaştırmak çok kolaydır. Bu milletlere demokrasi yalanı sloganları atanlar, oraya acıdan, kandan başka ne götürdüler bunu sormak gerekiyor dedi.

Aslan; Üzerinde nefes aldığımız, yaşadığımız bir devletimiz var ve biz bu devletin ihyası için uğraşırken az önce saydığım ülkeler tekrar nasıl inşa ederizi konuşuyorlar dedi.

 

Genel Kurulda konuşma yapan Öz Orman İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Bilal Güçlü ise şöyle konuştu;

 

Bugün bizler bu genel kurulu yaparken birçok arkadaşımız yeşil vatanın zarar görmemesi için sahada, ormanlarımızda mücadele veriyorlar. Bugün arkadaşlarımızın dile getirdiği, bu kürsüden söylememi istedikleri şeyleri söyleyeceğim;

Değerli Hazirun, çok kıymetli konuklar; İşçilerimizin verdiği mücadeleyi hepiniz biliyor, görüyorsunuz. Bu arkadaşlarımız sırf bize kadro vereceksiniz diye canını dişlerine katarak çalışmıyorlar, onlar yeşil vatana aşık oldukları için çalışıyorlar. Fakat bir kurumda birileri kadrolu birileri de kadrosuz olunca ve aynı işi yapan kişiler olunca sonuç odaklı bir huzursuzluk, bir mutsuzluk oluşuyor. Bugün burada işçilerimizin kadro alması için mücadele veren Genel Başkanımıza şahsınızda teşekkür ediyorum. Fakat herkesin karınca misali arkadaşlarımızın kadro talebinde işçi arkadaşlarımızdan desteklerini esirgememelerini istiyorum. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki kadro  onların hakkı’ ifadelerini kullandı.

 

Öz Orman İş Muğla Şubesine katılım şu şekildeydi;

 

Ak parti Muğla milletvekili Yelda Erol Gökçan

Ak parti il başkan yardımcısı Gültekin Akça,

Menteşe Ak parti ilçe başkanı Eray Çiçek

Dalaman Belediye Başkanı Muhammed Karakuş

Dalaman Ak Parti İlçe Başkanı Şefik Oğuz

Ula belediye başkanı Özay Türkler

Muğla Orman Bölge Müdür Yasin Yaprak

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcıları Osman Önel, Özgür Cılız ve Erdal Dingil

Muğla 4. Şube Müdürü Ömer Kahraman

Fidanlık Müdürü Mustafa Oral

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar

Marmaris Orman İşletme Müdürü Şükrü Akın Ünler

Hak İş Muğla İl Başkanı Nilüfer Kavasoğlu

Memur-Sen İl Başkanı ve Toç-Bir-Sen Başkanı Adem Köseoğlu

Öz Orman İş Isparta Şube Başkanı Süleyman Atasoy,

Öz Orman İş Denizli Şube Başkanı Kenan Atalay

Öz Orman İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi

Ali Bilgin, Halil Turan, Zeki Sungur Kızılkaya, Ramazan Gün.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni