ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası Adana Şubesi Genel Kurulu Yapıldı
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.09.2022 21:27

Öz Orman İş Sendikası Adana Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

22.09.2022 21:27

Yapılan Genel Kurulda konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya  Muğla’da yaşanan orman yangını ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak konuşmalarını sürdürdü,

Kızılkaya;  Gece saat 12 de Yalancı Boğaz Adaköy Aksaz yolu üzerinde başlayan orman yangınına 1457 personelimiz müdahale etti. Öz Orman İş Şube Başkanımız yangının ilk anından sabah soğutma çalışmaları yapılana kadar olay yerindeydi.  Kara gücümüz olarak 332 araç, hava gücü olarak da 14 uçak, 33 helikopterle müdahale yapıldı. Orman arazisinin sarp olması hasebiyle bir işçimiz müdahale esnasında kayarak düştü, şuan durumu iyi.  Dün Marmaris yangınına müdahale için Kastamonu’dan kalkan helikopter, Denizli Çardak’ta kaza kırıma uğramış iki kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi de yaralanmıştı.

Acı kayıpların yaşandığı orman yangınlarında bedeli ağır olan sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hepimizin amacı yeşil vatanın selameti ve bir can daha yanmasın diye verilen mücadele.

İklim koşullarının tehlike sınırına yaklaştığı şu günlerde daha dikkatli olmamız gerekiyor diyen Kızılkaya; Burada tabi olayların yanında yüzde 85 insan kaynaklı olan hatalardan dolayı çıkan yangınlar karşısında dikkatli ve temkinli olmamız gerekiyor dedi.

Adana Şube Başkanı Şahin Cerit ise yaptığı genel kurul konuşmasında şunları söyledi;

Bugün sendikal manada birliğin, dirliğin en etkin halini gördüğümüz bu toplantımızda kardeşliğimizi sarsılmaz husus, daha iyi şartlar altında çalışmayı ise arzu ettiğimiz hedef olarak görüyoruz. Bütün genel kurullarımızda da olduğu gibi şube başkanlarımıza ricada bulunan Geçici Orman işçilerimiz bu toplantımızı da fırsat bilerek seslerini duyurmamız için ricada bulundular. Bizler pekâlâ biliyor ve görüyoruz ki Öz Orman İş Sendikamızın Genel Başkanı Sayın Settar Aslan arkadaşlarımızın talebini kazanıma dönüştürmek adına bütün adımları atmıştır. Dün Antalya’da açıkladıkları gibi bu güne kadar kazanılan bütün hakların altında nasıl ki öz orman iş sendikamızın imzası var ise bundan sonraki kazanımlarda da aynı imzayı göreceğiz ifadelerini kullandı.

Katılımın yoğun olduğu Genel Kurula Orman Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şensu Küçükateş, Milli Parklar Şube Müdürü Yakup Atıcı, Hak İş Konfederasyonu İl Başkanı Abdurrahman Yücel, Toç Bir Sen Şube Başkan Vekili Ahmet Üçgül,Öz Finans İş Şube Başkanı Atilla Çoğun, Öz Çelik İş Şube Başkanı Sedat Aydın,Öz Gıda İş Şube Başkanı Fatih Öztürkten, Öz İplik İş Şube Başkanı Murat Kunt, Enerji İş Sendikası Şube Başkanı Saim Akçalı, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Beyhan Altıntaş, Adana Orman İşletme Müdürü Mesut Serter, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Kenan Özer, Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, Pos Orman İşletme Müdürü Mehmet Doğan, 7. Bölge Milli Parklar Bölge Müdürü Faruk Atmaca, BTİ Şube Müdürü Uğur Kara, Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık, Adana Fidanlık Müdürü Yalçın Serikler, Öz Orman İş Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın, Öz Orman İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün katılım sağladılar.