ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Öz Orman İş Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.09.2022 20:07

Öz Orman İş Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

23.09.2022 20:07

 

Yapılan kongrede konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Geçici mevsimlik işçilerimizin kadro talebini her alanda dile getirdiğimiz gibi bütün yetkili organlara da arkadaşlarımızın talebini ilettik. Sayın Bakanımız Vedat Bilgin ile yaptığımız bütün görüşmelerde asli konularımızın başında her zaman arkadaşlarımızın talepleri geldi. Sayın Bakanımız göreve geldiği ilk günden bu yana geçici işçi problemini yakından bilen, yakından takip eden ve sendikal duruşumuzu bilen değerli bir devlet adamıdır. Bu sebeple işçilerimizin arzu ettiği kadro talebine en kısa sürede cevap vereceklerine olan inancımız tamdır dedi.

Aslan; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Orman işçilerimiz 120 gün çalışırlarken yoğun çalışmalarımız neticesinde çalışma sürelerini önce 5 ay 29 gün sonrasında da 9 ay 29 gün yapmıştı. İnanıyor ve güveniyoruz ki artık işçilerimizin beklediği 12 ay aş, 12 ay iş kadro müjdesi yakındır. Bu güne kadar kazanımların adresi nasıl ki biz olduysak bundan sonraki kazanımların adresi de yine biz olacağız ifadelerini kullandı.

 

Orman camiasının 192 yıllık köklü bir kuruluş olduğunu dile getiren Aslan; Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum, çünkü Ateş Savaşçılarımız ateşle müdahale ederken Bekir Karacebey sadece talimat vermedi, gerektiği yerde ateşin içinde yangına karşı işçilerimizle birlikte mücadele verdi. Bu durumu işçilerimiz büyük bir motivasyon olarak gördüler ve her fırsatta da dile getiriyorlar dedi.

 

Aslan; Sendikal düşüncenin kardeşlik bilinci etrafında bir ve bütün olduğunu bilerek hareket eden Öz Orman İş Sendikasının bugün yapılan şube genel kurulu aynı zamanda hayırlı çalışmaları da beraberinde getirir temennilerinde bulundu.

 

Öz Orman İş Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın Yaptığı genel kurulda şöyle konuştu; Bugün büyük bir teşkilat olarak Ateş Savaşçılarımız ülkemizin ormanlarını koruyan, gözetleyen, yeşerten önemli bir görevi ifa ediyorlar. Bu güne kadar orman camiası içerisinde gece gündüz demeden mücadele veren bu kardeşlerimiz artık geçici statü ile çalışmak istemiyorlar. Geçmiş yıllarda taşeronlardan kadroya geçen kişiler için önemli bir husus vardı. O gün aynı işi yaptıkları halde taşeron hizmeti verenlerin de diğerlerinden bir farkının olmadığı dile getiriliyordu.

Yapılan Genel Kurulda Güven Tazeleyen Taşın; Bugün Orman Genel Müdürlüğümüzde ateşe giden arkadaşlarımıza sen geçicisin sen kadrolusun ayırımı yapılmıyor, damgalamaya giden arkadaşlarımıza bu ayırım yapılmıyor, sen kadrolusun arazözü sürersin, sen geçicisin arazözü süremezsin ayırımı yapılmıyor. İşin aynı olduğu, çalışma formatının farklı olduğunu görüyoruz. Motivasyon gereği arkadaşlarımız da bu ayırımın kalkmasını arzu ediyorlar ifadelerini kullandı.

 

Yoğun katılımın olduğu genel kurula

Öz Orman-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Şahin CERİT, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa YALÇIN, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Beyhan ALTINTAŞ, DKMP 7. Bölge Müdür Yardımcısı Yavuz ASLAN, DKMP Mersin Şube Müdürü Ömer ASLAN, Mersin, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut Orman İşletme Müdürleri ve Müdür Yardımcıları, Mersin OBM Mali İşler Şube Müdürü Zafer Kenan ÖZER, Ak Parti Toroslar İlçe Başkan Vekili Zekeriye DOĞAN, Toç Bir Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet ARSLAN, Türk Tarım Orman- Sen Mersin Temsilcisi Kamil ÖZBİLGEZ, Kızılbağ Orman İşletme Şefi Volkan DEMİR, Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt AYDIN.Öz Orman İş Genel Merkez Yönetimi olarak Ali Bilgin, Halil Turan, Zeki Sungur Kızılkaya, Ramazan Gün katılım sağladılar.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni