ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI SİZE O KADROYU ALACAK NOKTA!
ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI SİZE O KADROYU ALACAK NOKTA!
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.10.2022 14:30

ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI SİZE O KADROYU ALACAK NOKTA!

26.10.2022 14:30

Geçmişimizi bilmeden geleceğimize yön veremeyiz diyen Aslan şöyle konuştu;

Orman teşkilatımızda geçmişte sadece 2 ay çalışan arkadaşlarımız vardı. O günlerde verdiğimiz mücadeleyi yakından biliyorlar. Bizler görev yaptıkları yerlerde arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde bize sayın başkanım lütfen bize 4 ay çalışma süresi alın, en azından hastahanelerde tedavilerimizi yaptırabilelim, sosyal güvenlik primlerimizi ödeyebilelim diyorlardı.

Yaptığımız çalışmalarla 6 ay çalışan arkadaşlarımız kadro sahibi oldular, 6 ay çalışamayan arkadaşlarımız da 5 ay 29 gün çalışma imkânına sahip oldular. Öz Orman İş Sendikası olarak 5 ay 29 Gün çalışan arkadaşlarımızın çalışma sürelerini 9 ay 29 güne çıkarmanın mücadelesini verdik ve bu haklı talebi elde edebildik.

Bazı arkadaşlarımız üzülüyorlar, neden kadro alamıyoruz diyorlar. Taşeronda çalışanlar, sözleşmeli çalışanlar kadro sahibi oldular ama biz hala olamadık diyen arkadaşlarımız var. Haklılar. Öncelikle şunun altını çizelim; Öz Orman İş Sendikası size o kadroyu alacak, nokta! Fakat arkadaşların neden onlar alıyor, neden biz alamıyoruz sorusunu da açıklığa kavuşturalım; Değerli arkadaşlar o saydığınız kişiler zaten 12 ay çalışıyorlar, onlar 12 ay çalışma durumlarını kadroya çevirmek istiyorlar. Burada kimin ne istediği, ne yaptığı değil, bizim neler yaptığımız önemli. 2 Ay ile başladık, şuan 12 ay ile devam ediyoruz. Bu durumun sonucu 12 ay aş, 12 ay iş sloganımızda olduğu gibi kadrodur ifadelerini kullandı.

 

 

MEDYA MENSUPLARI ORMAN İŞÇİLERİNİN GÖREV ALANINI İYİ BİLMEDİ

 

Orman İşçilerinin çektiği sıkıntıları anlamak için öncelikle onların ne iş yaptığını bütün medya organları yakından takip etmeli diyen Aslan; Medya mensupları ormanlık alanlarda güvenlik alanlarında gördükleri jandarmanın, itfaiye araçlarının orman yangınlarına müdahale ettiğini yazmaktadırlar. Bu konudaki eksik bilgiyi tamamlayarak sözlerime başlamak istiyorum dedi;

 

Aslan; Ormanları yaşatan, koruyan orman işçileridir, orman işçileri yaşanan orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapan, ateşin karşısında duran kişilerdir. Diğer kurum çalışanlarını ötekileştirmeden işin sahibi olan Ateş Savaşçılarımızı görmezden gelerek jandarma ve itfaiye müdahale etti demek son derece haksız bir haber olacaktır.

Özellikle son günlerde medyada yer alan birkaç belgeselde ormanlarla ilgili yapılan müdahaleleri itfaiye erlerimiz üzerinden anlatmak taraflı bir yaklaşım olmuştur dedi.

Aslan; Jandarma- Polis örneğini vererek nasıl ki kırsal alanlar jandarmamızın görev alanına giriyorsa, şehir merkezleri, metropoller polis teşkilatımızın görev alanına giriyorsa aynı durum ormanlarımız için de geçerlidir. Ormanlarımızda ilk müdahaleyi yapan orman işçileri, şehir merkezlerinde ilk müdahaleyi yapan da itfaiye erlerimizdir. Yangının boyutu ve büyüklüğü neticesinde gerekli haller uygun görüldüğünde diğer kurumlardan nasıl ki destek alınıyorsa geçmiş dönemde yaşanan orman yangınında hem jandarmalarımızdan, hem de itfaiyelerimizden ek destek alınmıştır. Bu durum işin sahipleri olan kişilerin kimler olduğunu değiştirmez ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

TÜRKİYE SAYESİNDE DÜNYA ISINACAK

 

Ülke ve Dünya politikalarında sivil toplum örgütleri olarak yapılan iyi hamlelere her zaman destek vereceklerini dile getiren Aslan; Tahıl koridoru sayesinde dünyanın karnını doyurmasına vesile olan Türkiye,  kış mevsiminin gelmesi ile birlikte yine kriz sürecine giren, donacak olan dünyayı ısıtacaktır. Bu hususla ilgili Rusya Devlet Başkanının teklifine dünyanın sıcak bakması kendi çıkarlarına olacaktır. Fakat siyasi rekabet, Türkiye’nin rol model olan duruşu batılı ülkelere duygusal düşünme tuzağı kuruyor. Dünyanın bir an evvel tahıl ihtiyacında olduğu gibi duygusallığı bırakıp doğalgaz arzının tedarikinde de Türkiye’ye güvenmesi gerekmektedir.

 

 

BU GÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BU SEÇİMDE DE ÖZ ORMAN İŞ KAZANMIŞTIR

 

Teşkilat çalışmaları kapsamında yeni yol haritasının adımlarını attığımız şu günlerde son seçimimizle birlikte şube seçimlerimizi yapmış bulunuyoruz. 2023-2027 dönemini kapsayacak olan çalışmalarımızda seçilmiş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar dilerken, sendikamıza emek vermiş, mücadele vermiş ve bayrağı devretmiş olan önceki şube başkanlarımıza teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Bu mücadele yeşil vatanın ihya ve inşası içindir. Bu güne kadar sayısız başarının altında nasıl ki Öz Orman İş Sendikamızın imzası var ise, bundan sonrası için de aynı durum söz konusu olacaktır.

Bu güne kadar bütün seçimlerimizde birliğimiz kazanmıştır, dirliğimiz kazanmıştır. Kısacası bu güne kadar olduğu gibi bu seçimlerle de Öz Orman İş kazanmıştır ifadelerini kullandı.

 

Yapılan seçimde Şube Başkanı; Şube Başkanı Halil İbrahim Danış, Şube Sekreteri Abdullah Gök, Şube Mali Sekreteri Ali Çağlayan olmuştur.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni