ANASAYFA / Genel / İSPANYA VE MACARİSTANA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ
İSPANYA VE MACARİSTANA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 27.10.2022 13:47

İSPANYA VE MACARİSTANA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

27.10.2022 13:47

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişhaneci’nin  katıldığı eğitim programları kapsamında öncelikle  Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ziyaret edildi.

Görüşmelerde Bölge Müdürü Vedat Dikici; Türkiye’de Ormancılık ,Orman yönetimi  gibi konularda detaylı bilgi vererek, farklı ülkeler ile geliştirilebilecek ortak çalışma ve projeler, İklim değişikliğinin ormancılık uygulamaları üzerindeki etkileri, orman yangınları ve yangınları etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi gibi konular üzerine karşılıklı  görüş ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

ANTALYA ULUSLARARASI ORMANCILIK  EĞİTİM MERKEZİ ZİYARETİ

Yangınları önleme, yangınla mücadele, yanan alanların rehabilitasyonu konularında mesleki ve kişisel yeterlilikleri geliştirici eğitim programlarının verildiği  Antalya'daki Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezine Öz Orman İş Sendikası ve  beraberindeki yabancı heyet  ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşmeler kapsamında; Türkiye’de orman yangınları ile mücadelede izlenilen planlama ve organizasyon süreçleri,yangın eylem planı,yangın söndürme metodları değerlendirilerek ülkeler arasında karşılıklı deneyimler paylaşıldı.

Öz Orman İş Sendikası tarafından  gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, Türkiye’nin orman yangınları ile mücadele noktasında izlemiş olduğu politika ve uygulamalar ,İspanya ve Macaristan sendika yetkilileri tarafından takdir edildi. İlerleyen zamanlarda ormancılık faaliyetlerinden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilmesine karar verilerek yabancı heyet yetkilileri, Öz Orman-İş sendikasına ormancılık ve doğa konularındaki etkin çalışmalarından ötürü ayrıca teşekkürlerini iletti.

 

VALENSIYA,İSPANYA   ENDÜSTRİ VE TARIM İŞÇİLERİ SENDİKASI (INTERSINDICAL) İLE ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

 

Öz Orman İş Sendikası  ve Intersindical Valencia arasında işbirliğini geliştirmek üzere12 Ekim 2022 tarihinde Antalya’da  protokol anlaşması imzalandı.

Toplantıda; Genel Başkan Settar Aslan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişhaneci , Dış İlişkiler Sorumlusu Benül Sözer, Macaristan Orman Sendikası yöneticileri; Peter Dudas ,Lajos Mezes, Agnes Kovacs ,Pal Kovacsevics ve Intersindical Valensiya ,İspanya Genel Sekreteri;  Manuel Algarra Garcia katılım sağladı.

İmzalanan anlaşmayla; işçilerin sendikal hak ve özgürlükleri temel alınarak yaşam ve çalışma koşulları iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, bu anlamda geliştirilebilecek uluslararası çalışmalar projeler ve eğitim konularında mutabık kalındı. Sözleşme ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, cinsiyet eşitliği, toplu iş sözleşmeleri, doğa, ormancılık ve dünyanın sürdürülebilir hedeflerine katkı sağlamayı da kapsamaktadır.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni