ANASAYFA / Genel / Ateş Savaşçılarından Öz Orman İş Genel Merkezine Teşekkür Ziyareti
Ateş Savaşçılarından Öz Orman İş Genel Merkezine Teşekkür Ziyareti
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.01.2023 16:15

Ateş Savaşçılarından Öz Orman İş Genel Merkezine Teşekkür Ziyareti

02.01.2023 16:15

Öz Orman İş Toplantı salonunda işçiler ile bir araya gelen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Geçmişin hafızasını iyi bilmek adına Orman İşçilerinin dününü ve bugününü anlattı.

Geçmişte çocuklarının tedavi ücretini dahi karşılamada zorlandıklarını, yılın sadece 120 günü çalıştıklarını dile getiren Aslan Bugün 12 ay çalışmanın çalışmalarını yapıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz dedi.

 

Aslan; Geçmiş yıllarda bizden önce sendikacılık yapanları iyi tanıyorsunuzdur. Bizler beş yıla yakın bir süre yetki sorunları ile uğraştık. Dört bin üyesi olan bir sendikaya karşı 18 Bin üyesi olan sendikamız yetkinin kimde olduğunun savaşını verdi. Ölülerin dahi üye olarak sayıldığı o yıllarda işçilerimizin mağdur edildiğini tabi ki görüyorduk, ama karşımızda adaleti kandırmaya çalışan bir kesimin olduğunu da unutmuyorduk dedi.

 

Aslan o yıllardan kalan arkadaşlarımız iyi bilirler ama o yılları yaşamamış olanlar bu yılların ne kadar acı olduğunu ne yazık ki bilemezler dedi. Köy muhtarının imzası ile çocuklarını tedaviye götürenler, iş yerinde çalışan bir memur üzerinden ilaç alan arkadaşlarımız vardı. SSK’lı oldukları için hastahanalerde kabul edilmeme durumları da bu işin tuzu biberi oluyordu.

 

120 gün çalışan arkadaşlarımız o günden bu güne hangi hakları elde etmişse bu hakların altında bizim imzamız vardı bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Dün yapamayanlar, işçiyi perişan edenler ‘bizde yapabilirdik’ diyorlar. Yıllarca yetkili oldukları halde bu işçiye sadece acı verdiklerine  hepimiz şahit olduk dedi.

 

Aslan en büyük alımın gerçekleştiği yıl bize dayatılan 6 ay ve üstü çalışanlara verilen kadro hakkından ne yazık ki 1400 arkadaşımız yararlanmamıştı. Bu durumu arkadaşlarımız 5620 Mağdurları olarak dile getirmekteler. O günden bu güne bu rakam sürekli büyüyerek devam etti. Bunun da en büyük sebebi iş yerinde kadronun kuruma değil de kişiye verilmesi ile ilgiliydi. Kişiye verilen kadroyla kişi OGM ile ilişkisini kestiği anda kadro da onunla birlikte emekli oluyordu. Bu sıkıntı OGM bünyesinde ciddi bir sorun olarak karşımızda durdu dedi.

 

Mağduriyetlerin farkında olduklarını dile getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Geçmişte siyasetçilerin yaptığı yorumlar ne yazık ki Orman İşçisine zarar verdi, yine Orman İşçisinin görevinin sorgulandığı, ne iş yaptığını bilemeyenlerin kurduğu cümlelerle bu mağduriyet her geçen gün büyüyerek devam etti.

Bugün gelinen noktada Ormanları Ateş Savaşçılarına ait olduğunu, orman işçilerimizin görevlerinin sadece ateşi söndürmek olmadığını net bir şekilde anlatabildik dedi.

 

2023 yılının başarı dolu bir yıl olması temennisinde bulunan Aslan; Bizler bugün itibariyle girişlerimizi yaptık. Yaptığımız çalışamalar neticesinde orman işçilerimizin artık çıkış yaşamaması yönünde önemli adımlar atıyoruz. Ve burada sizlere şunu söylüyorum; 12 Ay çalışma koşulunun sonucu ne olursa olsun, 12 ay kadrolu çalışma koşulları sunulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum dedi.

 

Aslan Başarıların adım adım elde edildiğini, en büyük taleplerimizden bir tanesi olan Orman İşçilerimize Şehitlik Hakkı talebimizin de karşılık bulacağını burada dile getiriyorum dedi.

 

Toplantıda Öz Orman İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün ve Ankara Şube Başkanı Erdoğan Çubuk  hazır bulundu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni