ANASAYFA / Genel / 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.05.2023 14:34

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

01.05.2023 14:34

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı üzgün olduğumuz bu tarihte halkımızın temel hizmetlerini karargâhlarımızda 7/24 esasına göre yerine getirerek bugün dahi deprem bölgelerini terk etmeyen Yeşil Vatan’ın Koruyucularının günüdür 1 Mayıs…

 

Değerli üyelerimiz,

Kıymetli kardeşlerim;

 

Gece gündüz demeden mücadele veriyoruz. Kutlu yürüyüşümüzde emeğimiz ve ekmeğimiz için canımızı dişimize katarak çalışıyoruz.

 

Sizler her koşul ve imkânsızlıkta bile korumaya, üretmeye yenilemeye devam ediyorsunuz.

Bugün sizin gününüz; Bugün sizin sesinizin duyurulacağı, mutluluğunuzun da, mutsuzluğunuzun da nişanesi olacak olan sözlerin, kelamların kurulacağı önemli bir gün.

 

Dünya coğrafyasının yanında, Türkiye’nin güzelliğine güzellik katan yeşilin mimarları, sizin verdiğiniz mücadeleyi görmeyen göz kör, duymayan kulak sağır, anlamayan idrak,  izansız demektir.

 

Dil, din mezhep farklılıklarının bir zenginlik olmasına rağmen dünyaya pompalanan aykırı fikirlerin bütün olumsuzluklarına rağmen bir fidana can olmanın insanlığa can olduğunu örnekleyerek gösteriyor, yaşıyor, yaşatıyorsunuz.

 

Sizin dirilişe verdiğiniz değer, fidanın toprakla buluşması gibi kutsal, canın canana kavuşması kadar değerlidir.

 

 Değerli dava arkadaşlarım;

Kıymetli kardeşlerim;

Ana ormancılık faaliyetlerinin, tarım çalışmalarının, balıkçılık çalışmalarının sürdüğü şu günlerde, ülkemizin lokomotifi olmak için verdiğimiz emek ve gayretler takdire şayandır.

 

Ormancılık alanında yıllardır verilen mücadele, daha iyi bir doğa, daha geniş yeşil alanlar ve dolayışıyla üretimi mümbit olan, bereketi sonsuz olan bir coşkuya vesile olmuş olacaktır.

 

Aldığımız temiz havanın, içtiğimiz suyun bedelini sayısız gazi, onlarca şehit vererek ödemeyi sürdürüyoruz.

 

Değerli kardeşlerim;

Bizler ülkemizin koşul ve fırsatlarını değerlendirme noktasında en iyisini isteyen, en iyisini dileyen bir mücadele verirken, ailelerimizden günlerce uzakta vatan nöbeti tutuyoruz.

 

Sadece orman yangınlarına engel olmak için değil, ormanlarımızın oluşmasında, büyümesinde ülke ekonomisine kattığımız güç ile doğrudan ilişkimiz var.

 

Bunun yanında Tarım ve Hayvancılık alanında ülkemizin lokomotifi olduğumuz apaçık ortadadır.

 

Bütün bu mücadelelere rağmen;

Büyük bir gayretle yıllarca dile getirdiğimiz kadro ve şehitlik talebimizde ısrarlı, kararlı duruşumuz nihayet sonuç verdi ve beklenen sonucu almış bulunmaktayız.

 

 

2023 tarihinden itibaren geçici işçilerimizin büyük bölümü kadrolu, geriye kalan işçilerimiz de 11 ay 29 gün esasına göre çalışacak ve emekli olan arkadaşlarımızın yerlerine geçişleri sağlanacaktır.  

 

Bunun yanında yine yıllarca mücadelesini verdiğimiz ‘ŞEHİTLİK ’hususu da sonuçlanarak Orman İşçilerimizin istediği kazanım hanemize yazılmıştır.

 

 

Bütün bu başarılarımıza rağmen kazanım hanemizin hala eksik maddeleri vardır.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan üyelerimizin çalışma süreleri ve kadrolaşma hakları noktasında gereken çalışmaları yaparak bu kazanımı da üyelerimize kazandıracağımız bilinmelidir.

 

Öz Orman iş Sendikası söylemde değil icraatta kendisini defalarca kanıtlamış olan bir sendikadır.

Bizler her zaman gücünü üyesinden alan büyük bir aileyiz.  

 

Amacımız her zaman daha iyisidir, bizi diğerlerinden ayıran en önemli fark şudur; onlar konuşur, Öz Orman İş YAPAR

 

Düsturumuzdaki duyarlı bakış, güçlü teşkilat, ilkeli mücadele azmimiz bütün üyelerimizi kapsayıncaya kadar devam edecektir.

 

Settar ASLAN
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni