ANASAYFA / Genel / CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE KAMUDA GEÇİCİ İŞÇİLİK BİTMİŞTİR
CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE KAMUDA GEÇİCİ İŞÇİLİK BİTMİŞTİR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.06.2023 15:40

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE KAMUDA GEÇİCİ İŞÇİLİK BİTMİŞTİR

17.06.2023 15:40

Sendikal mücadelede hedeflenen ana temanın işçi kazanımı olduğunu vurgulayan Aslan bizden önce yetkiyi ellerinde bulunduranların 14 yıl boyunca bir tane kazanım elde etmediğini hatırlattı.

Öz Orman İş Sendikasının yetkisiyle birlikte üyelerin çalışma sürelerinde günden güne artış sağladıklarını ifade eden Aslan söyle konuştu;

Yılın sadece 120 günü çalışan işçinin Öz Orman İş ile birlikte önce 5 ay 29 gün, sonrasında 9 ay 29 gün ve mücadelenin sonunda 12 ay kadro ile emeklerini taçlandırdıklarına vurgu yaptı. Yetkili sendika olarak üyelerimizin almış olduğu maaşların üçte biri bizim almış olduğumuz haklardan dolayı elde edilmiştir diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan kazanım hanemizi taçlandırmaya, üyelerin menfaatini korumaya devam edeceklerini dile getirdi.  

Sendikacılıkta bakış acısının çok önemli olduğuna vurgu yapan Aslan; Bizim bir yüzümüz var, o da işçimize, üyemize dökük alan yüzdür. Biz ne düşünüyorsak bunu üyelerimiz ile paylaşır, olgunlaştırır ve hayata geçiririz. 25 Bin üyenin Öz Orman İş ailesinin bir ferdi olduğunu bilerek hareket ederiz.

İl ziyaretlerimizde işçilerimizin kadro sevincine ortak olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde üyelerimizin mutlu olduğunu görmek bize tarifi imkansız bir mutluluk katmaktadır diyen Aslan pazarlık masasında üyelerimizin öncesinde birkaç puan önde olan maaşlarındaki farkın şuan kapandığını, yapacakları toplu sözleşmelerde bu farkın oluşması için emek vereceklerini dile getirdi.

İl ziyaretlerinde dile getirdiği kadro mücadelesine de açıklık getiren Aslan,Plan bütçe komisyonunda bizim adımıza getirilen maddede şu yazıyordu;

Boşalan kadrolar doldurulur şeklinde yazılmıştı, bizim mücadelemizle bu kelime oyunu boş olan kadrolara dönüştürüldü. Bu hususu Cumhurbaşkanımıza arz ettiklerinde de işçilerimizi kelime oyunlarıyla mağdur etmeyin kararlılığını gördük. Biz işçilerimizin kazanım elde edebilmesi için sonuç odaklı çalışmalar yaptık. Plan bütçe komisyonunda Öz Orman İş Genel Başkanı olarak yapmış olduğumuz sunumla birlikte yaklaşık on saatin sonunda kazanan işçimiz oldu, kazanan bizler olduk, kazanan yeşil vatan oldu dedi.

Yapılan bütün ziyaretlerde üyelerimiz cumhurbaşkanımız bizi unutmadı, bize değer verdiğini biliyorduk, bugün cumhurbaşkanımız sayesinde evlerimizde bahar açtı, her şey bundan sonra çok daha güzel olacak açıklamalarında bulunuyorlar. Bizlerde bütün işçilerimiz adına sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, onun sayesinde kamuda artık geçici işçi sorunu bitmiştir açıklamalarında bulundu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni