ANASAYFA / Genel / ASLAN BANAZDA ORMAN İŞÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
ASLAN BANAZDA ORMAN İŞÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.07.2023 15:57

ASLAN BANAZDA ORMAN İŞÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

20.07.2023 15:57

Yapılan ziyarette konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Verdiğimiz mücadele ile ailemizin bir parçası olan üyelerimizin her zaman yanında nasıl durduysak bundan sonra da yanlarında duracağız. Onların en iyi kazanımı elde etmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu güne kadar Öz Orman İş sendikamıza nasıl güvendilerse ve güvenlerine karşı mahçup olmadıysak bundan sonrası içinde aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz dedi. 

Aslan; Öz Orman İş olarak üyelerimizle birlikte olmak, hemhal olmak adına yangınların zirve yaptığı bu günlerde teşkilatımızla birlikte olmak için sahadayız. Üyelerimiz ile bir aradayız.

 

Üyelerimizin moral ve motivasyonu bizim için çok önemlidir. Yangının karşısında mücadele veren günlerce evlerinden çocuklarından uzak duran Ateş Savaşçılarımızın yalnız olmadığını, Öz Orman İş sendikası olarak onlarla birlikte olduğumuzu bilmeleri, yaşamaları bizim için çok önemlidir ifadelerini kullandı. 

 

Büyük bir mücadele vererek 2022-2023 yılının kadrolu bir yıl olması için yoğun bir emek verdiklerini ifade eden Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan konuşmalarını şü şekilde sürdürdü;  Mevlana Hazretlerinin deyimiyle ‘kapı açılır yeter ki sen vurmayı bil- Ne zaman bilmem ama yeter ki sen o kapıda durmayı bil diyerek o kapıda ısrarla durduk ve üyelerimizin 2007 yılından bu yana beklentisi olan kadrolarını aldık.

 

Öz Orman İş olarak sadece kadro için o kapıda durmadık. Şehitlik hakkı için de o kapıda durduk ve mücadelemizi verdik. Verdiğimiz mücadele şehitlik hakkından yararlanmamız ile sonuçlandı.

 

Bugün üyelerimizin, ailemizin asil parçası olan işçilerimizin haklarını iyileştirmek, sosyal haklarını daha iyi bir duruma getirmek için yine o kapıda mücadele vereceğiz.

Bu güne kadar Öz Orman İş sendikamıza inana güvenen arkadaşlarımızı nasıl ki mahcup etmediysek bundan sonraki adımlarımızda da onları mahcup etmeyeceğiz.

 

Sendikamızın toplu sözleşme süreçlerini yaşıyoruz. Atacağımız adımlarla alacakları ücret haklarının iyileşmesi için önemli masa görüşmeleri yapacağız. Bu güne kadar üyelerimizin almış olduğu şuan ki maaşlarının üçte biri sendikamız tarafından kazanılmış hakların getirisidir. Kısaca şunu demek istiyorum, 20 bin tl alan bir işçinin 7 binliraya yakın olan ücreti bizim o masada verdiğimiz mücadelenin getirisidir.

 

Bu yüzden bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrası için de sendikalarına inanmalarını, güvenmelerini istiyoruz. Allah bizi mücadelemizden beri tutmasın, Allah bizi hiç kimseye karşı mahcup etmesin.

 

Toplu sözleşme sürecinde hakların iyileştirilmesi konusuyla ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Allah’ın izniyle en iyi sözleşmeye imza atacağız.

 

Değerli arkadaşlar farklı beklentiler içerisine girenler gibi değil, yüzümüzü tamamen üyemize çevirmiş durumdayız. Gizli ajandaları olmayan, ne yapıyorsa üyesi ile birlikte yapan, başarıyı da üyesi ile birlikte kazanan büyük bir sendikayız. Bu sebeple attığımız adımlar kazanım odaklıdır. Hedeflerimiz kadro alındı- şehitlik hakkı alındı bu bize yeter diyerek sonlanmaz.

Biz üyelerimizin refah seviyesini, ücretlerini, imzalanacak olan toplu sözleşmedeki farkındalığımızı ortaya koymadan bu işin peşini bırakmayacağız.

 

Bugün yangınların zirve yaptığı, Türkiye’mizin yandığı şu günlerde önce insanın bilinçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Son 3 günlük süre içerisinde yaşanan 22 orman yangının çıkma sebebi tamamen insan!

 

Kısaca şunu söylemek istiyorum; Bilimsel anlamda yangınların insan odaklı oluşma sebebi yüzde 86 iken, 2023 yılındaki yangınlarda insanın verdiği zarar yüzde 100.

Biz mücadele etmeyi iyi biliriz, Dünyada orman yangınları 3 ayda söndürülürken biz daha şiddetli olan yangınları 16 gün gibi kısa bir sürede söndürdük.(2021 orman yangını)

 

Mücadele bizim işimiz ama mücadelemize katkı sunmakta insanımızın görevi olması gerekiyor. Biz insanımızı kış mevsiminden bu yana uyarıyoruz.

-Bakın yağışlar fazla- orman yangınları bu sene zirve yapabilir- Bundan dolayı çok dikkatlı olmamız gerekiyor diyoruz.

 

Vatandaş elinde çakmağı ile bahçesini yakıyor, o ateş ormana sıçrıyor.

Vatandaş canım sıkıldı diyor- Ormanı yakıyor.

Vatandaş elindeki torpili ormana atıp ormanlarımızı mahvediyor.

 

Bir fidanın milli gelire katkısı 50 yıl

Yaktığınız o fidanın aynısını görmek için sizin ömrünüz yetmeyecek. Evlatlarımıza bırakalım diye emek verdiğimiz yeşil vatanı kendi ellerimizle yok etmeyelim.

 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni