ANASAYFA / Genel / TEŞKİLAT ÇALIŞMALARIMIZ MERSİNDE SÜRÜYOR
TEŞKİLAT ÇALIŞMALARIMIZ MERSİNDE SÜRÜYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.07.2023 13:37

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARIMIZ MERSİNDE SÜRÜYOR

26.07.2023 13:37

Mut Orman İşletme Müdürlüğünde Öz Orman üyeleri ile bir araya gelen Öz Orman iş Genel Sektreteri Ali Bilgin kadro hakları, şehitlik ve toplu sözleşme süreçleri ile ilgili üyelere bilgi verdi.

 

Yapılan ziyarette konuşan Bilgin; Büyük bir teşkilatız ve yükümüz de ağır. Türkiye’de 360 sendika var ve bu sendikaların birçoğu hala kadro mücadelesini sürdürüyor. Bazı arkadaşlarımız devlet zaten kadroyu veriyor diyordu. 360 sendikanın içerisinde bir elin iki parmağını doldurmayan sendikaların kadro aldığını hepimiz biliyoruz. Genel Başkanımız Settar Aslan bu durumu Mevlana’nın sözleri ile özetler. Ne demişti Mevlana;

 

Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki, o kapıda durmayı bil!

 

Biz o kapıya derdinizi taşıdık, talebinizi en iyi şekilde dile getirdik. Sizin için medyayı seferber ettik. Konfederasyonların yapamadı haberleri sizler için yaptık. İşin sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisinde Genel Başkanımız Plan Bütçe Komisyonu üyelerine sizin durumunuzu ve haklarınızı en net şekilde dile getirdiğinde bize verilen cevap neydi biliyor musunuz?

Biz durumun böyle olduğunu bilmiyorduk. Kelime oyunları ile ‘boşalan kadrolar doldurulur’ deniyordu. Buna rıza gösterseydik bir yirmi yıl daha kadroların boşalmasını bekleyecektik. Biz baskımızı da, duruşumuzu da sergiledik ve devlet büyüklerimiz boşalan kadrolar değil- boş olan kadroların doldurulması sonucuyla bizi memnun etti.

Sendikalar talep makamıdır doğru, ama Mevlana hazretlerinin deyimiyle o kapıya nasıl gittiğin ve o kapıda nasıl durduğun bizim için önemliydi.

Kadrolarımızı almamız ile birlikte şehitlik hakkımızı da aldık. Kadro alamayan TİGEM ve 696’ya tabi arkadaşlarımızın da haklarını aldık. Bu durum bize neyi gösterdi; Gündemimize aldığımız sorunları çözen, üyelerinin hak ve menfaatleri için emek veren bir sendikal mücadele içerisinde olduğumuzu Türkiye’deki bütün sendikalar gördü.

Bugün toplu sözleşme süreçleri ile ilgili beklentiler söz konusu. Mevzu toplu sözleşmede sadece imza atmak değil, mevzu o masada kazanım elde ederek ayrılmak. Sendikal mücadele bunu gerektirir. Bizde bu kazanımları elde etmekle mükellefiz. Ortada dolanan ve tamamen hırs ürünü olan söylemlere bakarak canınızı sıkmayın. Bu güne kadar Öz Orman İş kimseye mahcup olmadı, bundan sonra da olmayacak. Geçmişi kirli örneklerle dolu olanların sendikal mücadele tırnak tutmaya çalışmasını görebiliyoruz. Geçmişte üyenin emanetini peşkeş çekenleri de bu teşkilat çok iyi bilmekte. Bu yüzden biz işimize bakacağız. Bizim derdimiz üyemizin mutlu olması. Eski ormancılar geçmişte yaşatılan kabusları iyi bilirler, kimsenin tekrar kabusla uyanmaya niyeti yok. Rüya görenlerin rüyaları kadeh bardaklarıyla birlikte tarihteki yerini aldı.

Öz Orman İş sendikası sizin için en iyisini hedefliyor bunu bilmenizi istiyorum ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni