ANASAYFA / Genel / TURAN; ORMAN İŞÇİMİZ ASLA HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK
TURAN; ORMAN İŞÇİMİZ ASLA HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 31.07.2023 17:17

TURAN; ORMAN İŞÇİMİZ ASLA HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK

31.07.2023 17:17

Yapılan ziyaretlerde Acıpayam Orman İşletme Müdürü Cihan Türkmen makamında ziyaret edilmiştir. Yapılan ziyaretlerde Genel Mali Sekreter Halil Turan’a Denizli Şube Başkanı Kenan Atalay, İş yeri temsilcileri Özcan Demir, Kemal Dağ, Şeref Akhoy, eşlik etmişlerdir.

 

Yapılan ziyaretlerde konuşan Turan, Orman işçilerini ali cengiz oyunlarına alet etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Turan, Bizim amacımız hiçbir orman işçimizin hak kaybı yaşamaması içindir. Orman işçilerimiz geriye dönüklerini aldıkları gibi toplu sözleşme masasında vereceğimiz mücadeleden de kazanımlarını alacaklardır dedi.

 

2021 yılında zorla üye yapılması ile ilgili ortaya atılan tehditlerin söz konusu kişilerin eski geleneği olduğunu dile getiren Turan; Onlar tehdit etmeyi, tehditlerle dize getirmeyi severler. Ama ne artık karşılarında ne eski işçi vardır, ne de kurdukları ali cengiz oyunlarına kanacak bir durumumuz vardır. Bugün orman işçilerinin hak kaybı bizim umurumuzda değil bizim amacımız Öz Orman İş sendikasının gücünü kesmek diyen malum zihinler geçmişte icra edemedikleri sendikacılığını yine eski tuzak ve oyunlarla ayağa kaldırmak istiyorlar dedi.

Bütün orman teşkilatının artık bu tuzakları yemediğini dile getiren Öz Orman İş Genel Mali Sekreteri Turan; Bu güne kadar ne yaptınız diyenlere bu güne kadar sizin yapamadığınız her şeyi biz yaptık diyoruz. Siz neyi başardınız diyen trollerin yetkili olduğumuz süre boyunca neleri elde ettiğini görmeleri için hiçbir engelleri yok, tabi gözlerini, kulaklarını tıkamışlarsa diyeceğimiz başka bir şey yok sözlerini kullandı.

 

Orman İşçilerine de seslenen Turan, Biz bu güne kadar size mahcup olmadık. Bundan sonrası içinde aynı kararlılığa sahibiz. Sizi kimsenin hırsına, kirli tuzağına kurban etmeyeceğiz. Amacımız orman teşkilatında kurulmak istenen kirli tuzaklara geçit vermemektir. Belki biraz sancılı günler olacaktır ama ne hak kaybı, ne de üzüntü ile sonuçlanmayacak, aksine menfaatinizle sonuçlanacaktır. Bu sebeple bu güne kadar yaptığınız gibi bundan sonrası için de bizi seyretmeye, bize güvenmeye devam edin dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni