ANASAYFA / Genel / GÜN; ORMAN İŞÇİSİNİN MENFAATİNE OLMAYAN HİÇBİR İŞTE İMZAMIZ OLMAZ
GÜN; ORMAN İŞÇİSİNİN MENFAATİNE OLMAYAN HİÇBİR İŞTE İMZAMIZ OLMAZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.08.2023 21:21

GÜN; ORMAN İŞÇİSİNİN MENFAATİNE OLMAYAN HİÇBİR İŞTE İMZAMIZ OLMAZ

03.08.2023 21:21

Yapılan ziyarette üyeler ile bir araya gelen Gün, teşkilat çalışmaları kapsamında yangının en şiddetli olduğu Antalya’da büyük bir imtihan veriyoruz dedi.

Geçmiş yıllarda dünya ölçeğinde çıkan büyük yangını 16 gün gibi kısa bir sürede bitiren teşkilatımız bu yıl yaşanan birçok yangını da gündeme düşmeden söndürmüştür dedi.

Orman teşkilatının 192 yıllık köklü geçmişinden bahseden Gün, Büyük bir tecrübeye sahibiz. Bu tecrübenin sivil toplum ayağını oluşturan çok güçlü bir sendikamız da var. Bu ikisinin bir araya gelmesi ile birlikte orman teşkilatında yüksek motivasyon, oluşuyor ifadelerini kullandı.

Çalışma barışı açısından iş yerlerinde kadrolu- kadrosuz ayırımının son bulması için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Gün, emeklerimiz neticesinde orman genel müdürlüğünde geçici işçilik sorununun ortadan kalktığını dile getirdi.

Bizim teşkilatımıza geçici mevsimlik ibaresinin yakışmadığını söyleyen Öz Orman İş Genel Eğitim Sekreteri Gün, bugün teşkilatın çift vardiya sistemi ile daha kapsayıcı olabileceğinin altını çizdi. Büyük yangınlarda farklı illerden gelen orman işçilerimizin arazi şartlarına yabancı olması sayesinde istenilen verimin alınamayacağını, bizzat ormanların bulunduğu yerlerde yeterli çalışanın istihtam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Orman teşkilatına mensup bir işçinin evinden iş için ayrıldığı her dakikası işi içindir diyen Gün, çalıştıkları alanlarda gece nöbetleri gibi yangın dışı vakitlerin de çalışmadan sayılması gerektiği, tazminat koşullarının toplu sözleşme masasında iyileştireceğini de dile getirdi.

İşçilerin geriye dönük ödeneklerinde en ufak bir kayıplarının olmayacağını dile getiren Gün, Bizler orman teşkilatımızın menfaatine olan her işte varız, orman teşkilatımızın menfaatine olmayan hiçbir işte de bulunmayız dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni