ANASAYFA / Genel / GÜN; 'KAZANIMLARIN ADRESİ ÖZ ORMANDIR'
GÜN; 'KAZANIMLARIN ADRESİ ÖZ ORMANDIR'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.08.2023 12:24

GÜN; 'KAZANIMLARIN ADRESİ ÖZ ORMANDIR'

09.08.2023 12:24

Yaptığı açıklamada geleceğe yönelik adımlar attıklarını söyleyen Gün; Biz günü birlik düşünemeyiz. Yarınlarımızı da düşünmek zorundayız. Gündelik yaşayan bir millet değiliz. Tarihimiz ilerisini gören ve görmeyen örneklerle dolu. Bugün attığımız her adımda üyelerimizin dününü bilerek yarınları için adım atıyoruz.

Bugün il il ziyaretler yapıyoruz. Birçok kazanıma imza attık. Bunun yanında her yıl düzenli şekilde üyelerimizin motivasyonunu bozmak isteyen, aldıkları kadronun sevincini dahi yaşatmayanları artık tamamen tarihin çöp kutusuna atmanın zamanı geldi açıklamalarında bulundu.

Gün; Ya hayırlı bir şey yap, ya da gölge etme dediğimiz bu kişilerin belli zamanlarda ortaya çıkması, işçinin menfaatine dokunan hiçbir konuda adım atmamaları gösteriyor ki sadece ve sadece kendi menfaatleri ve çıkarları için sahadalar.

Biz üyelerimizin bu güne kadar elde ettiği bütün kazanımlarda nasıl ki imza yetkisine sahipsek bundan sonrası için de alınacak olan kazanımlarda yetkili ve etkili sendika olacağız dedi.

Ortaya çıkan trollerin ‘zaten devlet verecekti ’açıklamalarına da cevap veren Gün; 360 sendikanın talebi olan kadro neden hepsine verilmedi, mecliste boşalacak olan kadrolar doldurulsun diyenlere biz buna karşıyız önce boş kadroları doldurun karşılığını veren Öz Orman İş değil miydi?

Zaten devlet verecekti demek size gerek yok demektir. Madem anladıkları sendikacılık bu, o zaman onlara gerek yok, nasıl olsa her şey kendiliğinden oluyor demektir dedi.

Biz Öz Orman İş olarak onların kendiliğinden oluyor dediği herşeye mücadele vererek sahip olduk.

Üyelerimiz 120 gün çalışırken mücadele verdik 5 ay 29 gün çalışmalarını sağladık. 5 ay 29 gün çalışırlarken o dönemin Başbakanı olan Binalı Yıldırım’ı programımıza davet ederek bizzat orada 9 ay 29 günün sözünü aldık. Bundan sonrası kadro dedik ve 12 ay aş 12 ay iş sloganı çerçevesinde mücadele verdik. Bu hususta devlet kademelerinden, devletin en alt yetkilisinden en üst yetkilisine, medyanın her türlüsüne derdimizi taşıdık ve işin sonunda hem kadromuzu aldık, hem de şehitliği. Bu işler öyle oturduğunuz yerden olmuyor. Bu işler şimdi onların yaptığı gibi oturduğu yerden suyu bulandırmakla da çözülmüyor.

Öz Orman İş olarak bu güne kadar ali cengiz oyunlarına  hiçbir şekilde fırsat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğimizi bilsinler istiyoruz.

 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni