ANASAYFA / Genel / TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI BURSADA DEVAM EDİYOR
TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI BURSADA DEVAM EDİYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 16.08.2023 10:07

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI BURSADA DEVAM EDİYOR

16.08.2023 10:07

Burada yaptığı konuşmada bu güne kadar orman işçilerinin hak ve menfaatlerinin Öz Orman İş tarafından korunduğunu dile getiren Turan bundan sonraki sürecinde benzer sonuçlarla biteceğine vurgu yaptı.

Yetki sürecinin Öz Orman İş üyeleri için kazanıma dönüşeceğinin altını çizen Turan şöyle konuştu;

 

Bu güne kadar bize yakışan neyse biz onu sergiledik. Söz verdiğimiz ne varsa onları kazanıma dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün gururla aranızdayız. Bunun geriye dönük etkilerine baktığımızda yaparsa öz orman iş yapar sloganınızın hayat bulduğunu tekrar tekrar görmüş olursunuz. Bu yüzden Öz Orman İş yaptı ve bugün tekrar aranızda. Yarın da aranızda olacak.

Dün size söz verdiklerimiz nasıl ki kazanıma dönüştüyse bundan sonrası için de kazanımların arkası kesilmeyecektir bunu bilmenizi istiyorum dedi.

 

Kurumsal kimlik noktasında çalışmaların büyük ivme kazandığını söyleyen Turan, Bugün dijital kimlik uygulaması ile daha etkili ve daha ulaşılır olmayı hedefliyoruz. Bunun yanında Yeşil Vatan ve Ateş Savaşçıları adında iki çalışmamız daha olacak dedi.

 

Turan Şehitlik hakkının Öz Orman İş Sendikası tarafından elde edildiğine vurgu yaparak; Bu hakkın elde edilmesi özellikle son yangınlarda büyük bir ihtiyaç haline dönüştü. Son yaşanan yangınlarda şehit olan orman işçilerimizin ailelerine ferdi kaza sigortası kapsamında ödeme yapılıyordu ama bu durumun sürekliliği yoktu. Bunun sürekli olması en büyük arzumuzdu. Bu kapsamda vatan savunmasında hayatını kaybeden orman işçilerinin de şehit sayılması hususunu ciddi bir ödev olarak işlemeye başladık.

Yaptığımız çalışmalar neticesinde orman işçilerimizin sadece sözde değil, özde de şehit sayılmasını sağladık. Bugün 140’a yakın şehidin ailesi için çalışmalar sürüyor. Meclisten geçen bu düzenlemenin ilk örneğini en son yaşadığımız şehit töreninde de gördük. Askeri erkânla uğurlandılar. Bu vesile ile kardeşlerime Allahtan rahmet diliyorum ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni