ANASAYFA / Genel / TURAN; 'GÖLGEDE DURULAMAZKEN BİZ ALEVLERLE MÜCADELE EDİYORUZ'
TURAN; 'GÖLGEDE DURULAMAZKEN BİZ ALEVLERLE MÜCADELE EDİYORUZ'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.08.2023 11:41

TURAN; 'GÖLGEDE DURULAMAZKEN BİZ ALEVLERLE MÜCADELE EDİYORUZ'

17.08.2023 11:41

Teşkilat çalışmaları kapsamında Bursa’da bulunan Öz Orman İş üyeleri ile bir araya gelen Turan yaptığı konuşmada;

Sendikal birliktelik her zaman başarıya gebedir. Başarının olmazsa olmazı birlik ve beraberlik ruhundan geçer. Bu güne kadar elde edilen bütün başarılarda kollektif manada bir ve bütün olmamız önemli bir paya sahiptir dedi.

Turan, Ülkenin en zor zamanlarında dahi sahayı terk etmeyen, sel- deprem- yangın gibi bir çok sıkıntıda en ön safta duran orman işçilerinin bu ülkenin önemli ayağı olduğuna vurgu yaptı. Bugün orman işçileri için verilen kadronun da, şehitlik hakkının da hak edilmiş, yıllardan bu yana damıtılmış bir çilenin ürünü olduğuna vurgu yapan Turan; Güven esaslı bir mücadele ile hedefe ulaşıyor olmak büyük bir mutluluğu beraberinde getirdi. Bugün gölgede dahi havanın kırk elli dereceleri aştığı şu günlerde ormanlarda, alevlerin karşısında durmak her babayiğidin harcı değildir, Gölgede dahi durulamazken bizim alevlerin karşısında durmamız herkesin yapacağı bir görev değildir dedi.

Turan; Orman işçilerini bu ülke İzmir yangını ve sonrasında Antalya-Isparta-Denizli-Mersin-Muğla yangınlarında daha iyi tanıma fırsatı buldu.

Bizzat yangın bölgelerinde bulunan bizler yaralanan arkadaşlarımıza sizi hastahaneye götürelim dediğimizde bu yarayı kendim sararım, arkadaşlarımdan da ayrılmam inancını gördük. Bunu sadece biz görmedik Türkiye gördü, dünya gördü dedi.

Deprem felaketinde aileleri enkaz altında olmasına rağmen görevlerinin başında olan, ailelerine de çadır ihtiyacı olmasına rağmen önce vatandaşımıza koşan bu koca yürekli camianın eşi benzeri hiçbir yerde yoktur dedi.

Bugün orman işçilerimizin kazanımlarına kazanım ekleneceği, hiçbir hak kaybına uğramayacakları günlerin hazırlığı içerisindeyiz. Geçmişteki kötü alışkanlıklara sahip olanların bu teşkilata zarar verdiğini net bir şekilde gören Orman İşçileri bundan sonraki zamanlar için bu tarz insanlara fırsat vermeyecektir açıklamalarında bulundu.

Öz Orman İş Bursa Şube Başkanı Yavuz Balcı ise üyelerle yapılan iştişare toplantılarının kazanıma fayda sağladığının altını çizdi. Eş zamanlı olarak birçok alanda Genel Başkan Yardımcılarımızın üye arkadaşlarımızı ziyaret etmesi hem onlar açısından önemli bir nüans hem de bizim açımızdan kıymetli bir durum.

Bize her zaman güç veren, birlikte inşa ettiğimiz yeni dönem sendikacılığının daha da geliştirilmesi, kazanımlara yenilerinin eklenmesi açısından çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz açıklamalarında bulundu.