ANASAYFA / Genel / GÜN; 'ORMAN YANGINLARINDA İŞÇİ TAŞIMACILIĞINA SON VERİLMELİDİR'
GÜN; 'ORMAN YANGINLARINDA İŞÇİ TAŞIMACILIĞINA SON VERİLMELİDİR'
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.08.2023 13:51

GÜN; 'ORMAN YANGINLARINDA İŞÇİ TAŞIMACILIĞINA SON VERİLMELİDİR'

17.08.2023 13:51

Gün yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Her alanda kendisine yetebilen bir orman camiası hayalimiz var. Bir yangın olduğunda kilometrelerce ötelerden arkadaşlarımızın gelmesi değil, bizzat yangının oluştuğu bölgedeki güçlerin yangının üstesinden gelebilmesi için çözüm önerileri sunuyoruz.

Ormancılık sektöründe önemli olan durumlardan bir tanesi araziyi bilmektir diyen Öz Orman İş Genel Eğitim Sekreteri Gün; Araziyi bilen, en zor koşullarda nerelerin güvenli olabileceğini daha öncesinde defalarca test edebilmiş bir tecrübe oluşması lazım. Bugün kilometrelerce öteden gelip sınırlarımıza girdiği anda Antalya yönetiminin koordinesi ile hareket eden arkadaşlarımızın zorlandığını pekala görebiliyoruz.

Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi yeterli ekibin olmamasıdır ifadelerini kullandı.

Evinden çıkan her bir orman işçisi iş için çıkıyorsa nasıl ki bütün sorumluluk OGM’de ise evinden iş için ayrıldığı her anın ödemesini de alması gerektiğini düşünüyoruz ifadelerinde bulundu.

Bulunduğu yerde yangına gitmiyor ama oturuyor gibi bir kelimeyi kabul etmek mümkün değildir diyen Gün, orada bulunuyorsa yangın çıksa da çıkmasa da gereken ücretini alması gerekiyor açıklamalarında bulundu.

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında çalışmaların uzmanlar-üyeler ve yönetim kademeleri ile birlikte olgunlaştırıldığının altını çizen Gün, zorlu bir süreç yaşıyoruz farkındayız ama unutmayın ki kazanım hanemize bir şeyler kazandırmak adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz açıklamalarında bulundu.

Öz Orman İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün ayrıca beraberinde günlerdir ziyaretlerde bulunan başta Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişaneci ve Şube yönetimine de teşekkür etti

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni