ANASAYFA / Genel / GİMEP EĞİTİMLERİ BAŞLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.04.2011 00:00

GİMEP EĞİTİMLERİ BAŞLADI

19.04.2011 00:00

Sendikamızca Sinop ve Kastamonu’da yürütülen GİMEP Projesinin oryantasyon ve iletişim seminerleri 14 Nisan’da Kastamonu’da, 15 Nisan’da Sinop’ta yapıldı. Kursiyerler, 18 Nisan 2011 itibarıyla dersbaşı yaptı.

Sendikamız Öz Orman-İş’in, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İşkur işbirliğiyle yürüttüğü AB destekli ‘Yenilikçi Mesleki Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme Projesi’nin (GİMEP) oryantasyon seminerleri yapılarak, kursiyerler derslere başladı.

Oryantasyon seminerleri 14 Nisan 2011 günü Kastamonu’da, 15 Nisan 2011 günü de Sinop’ta yapıldı. Seminerlere 100 asil ve 30 yedek kursiyerlerin tamamı ile projede işbirliği yapan tüm kuruluş temsilcileri katıldı. Oryantasyon seminerlerinde, Proje Endüstriyel İlişkiler Uzmanı Tuğba Balcı tarafından kursiyerlere, projenin kapsamlı bir sunumu yeniden yapılarak, kursların ne şekilde yürütüleceği anlatıldı. Hak-İş Projeler Koordinatörü Şahin Serim yönetiminde gerçekleşen seminerlerde Sinop İşkur İl Müdürü Lokman Ceylan ‘Mesleki Eğitim Kursları ve İşkur İlişkisi’, Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Veli Kanko ve Sinop Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Cihat Sönmez ‘Okul Tanıtımı, Eğitim, Modüller ve Ders Saatleri’, Sosyal Güvenlik Kuruluşları eski Genel Müdürü ve Hak-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu ve İş Hukuku’, İletişim Uzmanı Tarık Zeki Şahım ‘İşe Başlama, İletişim ve Kişisel Gelişim’ ve GİMEP Projesi Muhasebe ve Tedarik Uzmanı Osman Aslan da ‘Öğrenci Motivasyonu, Devamlılık, Kursiyer Harçlıkları ve Diğer Proje Konuları’ başlıklı birer sunum yaptılar.

YEDEKLER DE ASİL

Bu arada Öz Orman-İş, proje paydaşlarının da olurunu almak suretiyle, başlangıçta 100 asil ve 30 yedek kursiyer öngörülen GİMEP projesinde, yedek kursiyerleri de asil kursiyer kapsamına aldı. Buna göre yedek 30 kursiyer de asil kursiyerlerle birlikte eğitime devam ettirilecek ve eğitim süreci sonunda MEB onaylı sertifika sahibi olacak.

GİMEP Projesi eğitimleri de 18 Nisan 2011 tarihi itibarıyla başladı. Teorik ve uygulamalı eğitimler 12 Temmuz 2011 tarihine kadar devam edecek. Bu süre içinde 67 eğitim gününde 155 saat teorik ve 230 saat de sahada uygulamalı olarak toplam 385 saat ders verilecek.