ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Genel Merkez Yönetimi Amasya’da Orman İşçileri ile Bir Araya Geldi.
Öz Orman İş Genel Merkez Yönetimi Amasya’da Orman İşçileri ile Bir Araya Geldi.
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.12.2023 12:18

Öz Orman İş Genel Merkez Yönetimi Amasya’da Orman İşçileri ile Bir Araya Geldi.

22.12.2023 12:18

Verdiğimiz mücadele sonuç vermiş, verilen sözler tutulmuştur. Teşkilatın her bir bireyi artık işsiz kalma korkusunu yaşamayacaktır. Bundan sonraki adımlarımız daha refah çalışma ortamı için olacaktır. Ulusal basına yaptığımız yıl sonu değerlendirme toplantısında da değindiğimiz gibi işçi ve memur arasındaki makasın açılmaması gerektiğini, memurun, memur emeklisinin, asgari ücretlinin almış olduğu ekstra ödemenin işçilere yapılmadığını ısrarla hatırlatma gereği duyuyoruz dedi.

Aslan; Teşkilat çalışmaları yaparken üyelerimizden dinlediğimiz gerçekleri dile getirmekle yükümlü olduğumuzun altını çiziyorum. Teşkilatımızın yarıdan fazlası maaşının büyük kısmını artan kira ödemelerine veriyor. Durum böyle olunca da ailelerin geçinme durumu büyük bir zorluğa dönüşüyor. Üyelerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla yürümesi için yapılacak olan düzenlemelerle işçilerin durumu da gözetilmeli ifadelerini kullandı.

Öz Orman İş Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya Büyük bir mücadele vererek kadro ve şehitlik hakkını elde ettiklerini söyledi. Yaptığı konuşmada geçmişin orman teşkilatını hatırlatmak istediğini dile getiren Sungur şunları söyledi, siz geçmişte nasıl bir sendika olduğunu pek bilmezsiniz. O dönemin sendikacıları bırakın derdinizle dertlenmeyi bizi kendilerine muhatap bile almazlardı. O dönemlerde bizde sizin gibi işçiydik. Bugün siz neler yapmışsanız o gün bizde aynısını yapıyorduk. İşçiye değer vermeyen, işçiyi sadece dolgu maddesi gibi gören zihniyetlerin bugün kifayetsiz çıkışlarına şahit oluyoruz.

Fakat eski işçiler onların ne olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bilmeyenler abilerine onları bir sorsun istiyorum dedi.

Kızılkaya, Zayıf karneleri yüzünden işçinin yüreğinde zerre yer edinemeyenler bugün kendilerini hatırlatma derdine düştüler. Yaşattıkları yetmezmiş gibi işçinin toplu sözleşme sürecini de baltalamak adına ne gerekiyorsa onu yaptılar. Biz o gün de bunu söyledik şimdi de söylüyoruz, buradan size ekmek çıkmaz, geçmişte kandırarak elde ettiğiniz işçinin varlığını nasıl çarçur ettiyseniz son yaptığınız toplu sözleşme darbesiyle de gerçek yüzünüzü bir kere daha gösterdiniz dedi.

Teşkilat çalışmasına katılan Amasya Orman İşletme Müdürü İbrahim Yılmazer ise Ormanlarımızın gözü kulağı olan arkadaşlarımızın kadrolu olarak aramızda olması bizi mutlu etmiştir. Yeşil Vatanın koruyucuları için sendikal manada atmış olduğunuz her bir adım yeşil vatanın güçlenmesi için önemlidir. Bu sebeple kadro ve şehitlik hakkının gerçek mimarı olan Öz Orman İş Sendikamızın genel başkanını ve yönetimini tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.

 Teşkilat ziyaretleri kapsamında Amasyamızda ağırlamaktan onur duyduğumuz Öz Orman İş sendikamızın yönetimine kadro mücadelesinden dolayı verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer ise şunları söyledi;

Ormanlarımızın yarınlara hazır olması adına güçlenmesi gerekiyor. Bizler de yeşil vatanın güçlenmesi için atılan bütün adımları destekliyoruz. Sendikal anlamda atılan adımların sonucu bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni