ANASAYFA / Genel / TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 28.04.2011 00:00

TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

28.04.2011 00:00

Sendikamız Öz Orman-İş, hizmet sendikacılığının bir gereği olarak, üyelerinin tamamını ‘Grup Ferdi Kaza Sigortası’ ile sigortalatacaktır. Bu sigorta, tamamen Öz Orman-İş’in üyelerine yönelik bir hizmeti olup, hiç bir üyeden herhangi bir şekilde ‘sigorta pirimi’ talep edilmeyecektir. Tüm üyeler adına sigorta primlerini Öz Orman-İş Sendikası Genel Merkezi ödeyecektir.

Üyelerimizin her birinin bu sigortadan yararlanabilmesi için, ihtiyaç duyulan ve tüm üyelerimize ulaştırılan ‘Bilgi Formu’nun doldurularak sendika temsilcilerimize teslim edilmesi gerekmektedir. Bu formu en son 15 Mayıs 2011 tarihine doldurup teslim etmeyen üyelerimiz, bu sigortadan yararlanamayacaktır.

Sendikamıza kayıtlı tüm aktif üyelerimizi kapsayacak olan bu sigorta, bir yıl süreyle ve 24 saat boyunca geçerli olacaktır. Sigorta her türlü iş kazası, trafik kazası, diğer kazalar, deprem, sel, terör ve tüm olağanüstü hallerin meydana gelmesiyle gerçekleşen ölüm (normal ölüm hariç) veya sürekli sakatlılık hallerinde, muhatap sigorta şirketi tarafından, her bir mağdur veya yasal mirasçılarına 20.000 TL tazminat verilmesini öngörmektedir. 1 yıllık sürenin bitiminde sigortanın yenilenip yenilenmeyeceği kararını sendikamız Genel Yönetim Kurulu verecektir.

Ölüm veya sürekli sakatlık halinin meydana gelmesi durumunda sözkonusu tazminattan yararlanabilmek için olayın olduğu tarihte sendikamızın aktif üyesi olmak (sendika üye kayıt fişi esas alınır) şartı aranacaktır. Ayrıca ‘sürekli sakatlık durumu’ veya ‘ölüm halini’ belgeleyen evrakların eksiksiz ve tam olarak, Şube Başkanlıklarımız veya Bölge Temsilciliklerimiz eliyle muhatap sigorta şirketine ibrazı gerekmektedir. Ölüm veya sürekli sakatlık meydana gelmesi halinde istenecek olan bu evraklar şunlardır:

Sürekli Sakatlık Durumunda: ‘Hastane Kati Raporu’, ‘Kaza Raporu (Trafik-iş ve diğer)’ve trafik kazası ise ‘Alkol Muayenesi Raporu’.

Ölüm Halinde: ‘Kaza Raporu (Trafik-iş ve diğer), ‘Veraset İlamı’, ‘Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’, ‘Defin Ruhsatı’, ‘Ölü Muayene Otopsi Tutanağı’ ve trafik kazası ise ‘Alkol Muayenesi Raporu’.

Tüm Öz Orman-İş üyelerine önemle duyurulur.

 

 

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni