ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI ASLAN EĞİTİM TOPLANTISINDA KONUŞTU
ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI ASLAN EĞİTİM TOPLANTISINDA KONUŞTU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 28.02.2024 19:41

ÖZ ORMAN İŞ GENEL BAŞKANI ASLAN EĞİTİM TOPLANTISINDA KONUŞTU

28.02.2024 19:41

Açılış Konuşmalarını yapan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Vatanın ehemmiyeti ve sendikacılık başlıklı konulara değindi.

Aslan; Öncelikle Erzincan’da toprak altında kalarak hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyerek sözlerime başlamak istiyorum dedi.

Bugün 55.sini yaptığımız temsilciler toplantısı hem bir kaynaşma hem de teşkilatçılık adına önemli bir bilgi alışverişidir. Burada atacağımız adımların, edineceğimiz tecrübelerin sahada kullanılması çok önemlidir. Yapacağımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.

YERELDE DE GENELDE DE TAVRIMIZ BİRDİR

Öz Orman iş olarak beka sorunun ortaya çıktığı her bir anda, Vatandan, Bayraktan, Milletinden yana taraf olduklarını dile getiren Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; ‘Söz konusu mevzunun vatan olduğu her koşulda, duracağımız adreste bellidir’ dedi.

Teşkilatlarının Genel ve Yerel tavrını özetleyen Aslan şöyle konuştu;

‘Dün beka diyerek teröre ve terör sevicilere nasıl ki fırsat vermediysek, Bugün Yerelde de aynı tavrı, aynı tutumu sergilemeye devam edeceğimiz bilinmelidir.

Sözlerime Vatan’la başlamak, vatanın kıymeti harbiyesini tekrar dile getirmek hepimiz açısından önemlidir.

Vatan varsa biz varız. Vatan varsa insanımız var.

Verdiğimiz mücadele vatan toprağının her bir karışına hizmet etmek içindir. Vatan’ın ne kadar kıymetli olduğunu yanı başımızda vatanlarını kaybedip terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi görünce daha iyi anlıyoruz.

Kendi ülkelerinde Hâkim, Savcı, Doktor, Mühendis, Ormancı, Sendikacıyken bugün başka ülkelerde onlar birer sığınmacılar. Her defasında Vatan varsa gerisi teferruattır diyerek söze başlıyoruz.

Devletimizin varlığı milletimize verilen en büyük güvencedir. Bizler sendikacılar olarak talep makamını temsil ediyoruz. Sendikal mücadelemizin en önemli basamaklarından olan kadro ve şehitlik hakları son zamanlarda elde ettiğimiz en önemli kazanımların başında gelmektedir.

Fakat bilinmelidir ki;

Devlet yoksa kadro bir anlam taşımaz, Devlet yoksa Şehitlik bir anlam taşımaz ifadelerini kullandı.

TALEPLERİMİZ ER GEÇ KARŞILIK BULUR

Aslan talep ettikleri veya edecekleri her şeyin mücadeleleri sonucu er ya da geç karşılık bulacağının altını çizdi.

Aslan; ‘Talep ettiğimiz veya edeceğimiz ne varsa er ya da geç sonuçlanır. Kadroyu talep ettik, sonuçlandırdık, Şehitliği talep ettik, sonuçlandırdık, Bugün talep edip henüz alamadığımız haklar, Yarın talep ettiğimiz ve aldığımız haklara, mutlaka dönüşür. Fakat vatansız kalınan bir yerde, alınan hakkın da talebin de hiçbir surette anlamı yoktur’ dedi.

DEPREM VATANIN KIYMETİNİ ANLAMAMIZI BİR KEZ DAHA SAĞLADI

Aslan; Kısa bir süre önce başımıza deprem felaketi geldi. Ben oradaki kardeşlerimize ulaşmaya çalıştım. Bugün aranızda olan deprem bölgesindeki şube başkanlarımıza ulaştım. Kendilerine manevi anlamda yanınızdayız fakat maddi anlamda ne gerekiyorsa yapalım dediğimde, bize verilen cevap çok acıydı. Sayın başkanım ne banka ne market ne de fırın, burada hiçbir şey kalmadı. Herkes can derdinde, parayı harcayacak yer bile kalmadı demişti. Yaşanan bu olay vatanın kıymetini bilmemiz açısından çok büyük bir örnekti ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE HARİTADAN SİLİNİYOR

Aslan, Bugün yok edilen Filistin’de, Gazze’de devlet dersen yok, Filistin halkının terörist İsrail devleti tarafından katledildiği, Dünyanın gözleri önünde yok edildiğini, bütün dünya görüyor ve seyrediyor. Zulüm Dünyanın gözleri önünde yapılıyorsa, Dünya barışını sağlıyoruz diyen BM ne işe yarıyor, Gazze’de bulutlar bomba yağdırıyor, İşlenen bu suçlara uluslararası mahkemeler sessiz kalıyor. Okullar, hastaneler, mülteci kampları Dünya’nın gözleri önünde vuruluyor. Dünya’da barış istiyoruz diyen UNICEF- Dünya Sağlık Örgütleri neden görevlerini yapmıyor. Gazze ’siz bir dünya hayali kuranlara 8 Milyar insan neden sessiz kalıyor? Gökler ölüm yağdırıyor Gazze’de. Bulutlardan yağmur yerine bombalar boşalıyor. Ve dünya buna sessiz kalıyor. Ölümden korkanlara inat, Gazze’de çocuklar ölüm oyunları oynuyor. Gazze Dünyadan ebediyen yok olmalı diyen İsrail, 8 milyar insan ile birlikte 5 milyon mazlumu öldürüyor. Geçmişte Irak’ta, Suriye’de yaşananların kat ve kat daha acısını mazlum Filistin Gazze halkı yaşıyor’ ifadelerini kullandı.

DÜNYA MAZLUMLARININ UMUDU OLDUK

Aslan; Bugün mazlumların umudu, Gazze’nin, Filistin’in umudu Türkiye’dir. Osmanlının emaneti olan Filistin için hepimizin gözü kulağı, yüreği Filistin’dedir. Bize umut bağlayan Afrika, Bize umut bağlayan doğu Türkistan için, bize umut bağlayan mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimiz için, Gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor. Bilimde, Teknolojide, Tarımda, Hayvancılıkta, Ormancılıkta en iyisi olmak için, İşimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Mavi Vatan’da, Anadolu’da Ülke menfaatlerini gözeten devletimiz, Ülke içerisindeki güvenliği korumak adına mücadele vermektedir’ dedi.  

-sizin ne işiniz var mavi vatanda, Sınır dışında diyenler, Vatanın iç ve dış mihraklara karşı korunması gerektiği, Anlamamışlar diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan;

Bütün bunları yapabilmek, İçeride ve dışarıdaki düşmanlara karşı diri durmak, Güçlü olmak zorundayız. Ülkemizin ve tarihimizin bize yüklediği yük ağırdır. Bu yükün altından çıkabilmek için en iyisi olmak zorundayız. Çünkü biz, Dünyaya barışı getirecek olan kadim milletin torunlarıyız. Bu sebeple Üstat Necip Fazılın dizelerinde dediği gibi

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Dizelerine hayat vermeliyiz, can vermeliyiz.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI SENDİKACILARIN İKİNCİ ADRESİDİR

Sendikal çalışmalar ve Kamu İşçilerinin haklarını da toplantıda öncelikli konular olarak değerlendiren Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız biz sendikacıların ikinci adresidir ifadelerini kullandı.

YAPILAN ZAMLAR ANLAMINI YİTİRDİ

Aslan; ‘2023- 2025 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolünde, En düşük ücreti 15 Bin liraya çekip, üzerine de yüzde 45 zam alınması konusunda büyük emek verdiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamdan dolayı, yapılmış olan bu zamlar, bugün için değerini yitirdi. Memur ve emeklilere verilen %49,25’lik zammın, kamu çalışanlarına da verilmesi bizleri memnun edecektir’ dedi.

MERDİVEN SİSTEMİ TEKRAR GETİRİLMELİ

Aslan; 1 yıllık işçi ile 30 yıllık işçi arasında ücret farkının kalmamış olması, eski işçiye verilen ücretle yeni işe alınan işçiye verilen ücretin aynı olması iş barışını yok etmektedir diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan;  ‘2025 yılında yapılacak olan Kamu Çerçeve Protokolü ile bu farkın açılması gerektiğini ve bu konuda desteklerinizi beklediğimizi belirtmek isterim’ ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni