ANASAYFA / Başkandan Haberler / 1 MAYIS BARIS VE HUZUR GETİRSİN
1 MAYIS BARIS VE HUZUR GETİRSİN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.05.2024 11:58

1 MAYIS BARIS VE HUZUR GETİRSİN

01.05.2024 11:58

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı;

‘‘Dünyayı etkisi altına alan olumsuzluklardan sıyrılmak, çağın gereklerini yerine getirmek adına atılacak adımlardan asla umudu kesmemek gerekiyor, Türkiye yeni yüzyılla birlikte yeni bir dünya için kolları sıvayacak güçtedir, önümüzdeki dönem Türkiye yüzyılına yakışan gelişmelere gebedir.

 

Ülkemizin gelişen yüzyıla ayak uydurması adına ciddi gayret gösteren işçilerimiz her alanda en iyisini yapmak için mücadele veriyorlar. Tarım ve Orman teşkilatı olarak, gölgesine muhtaç olduğumuz yeşilin, soframıza sunulan aşın mimarları olan işçilerimiz, yaşanan ekonomik zorluklar karşısında güçlendirilmeli, maddi imkansızlıklar altında ezilmemelidir.

 

Pandemi ile birlikte başlayan ekonomik çıkmazların dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına aldığını, özellikle 2019 yılından bu yana ekonominin Türkiye gündeminde birinci madde olduğunu biliyoruz. Yapılmış olan toplu sözleşmeler her ne kadar tarihin en iyi anlaşmaları olsa da enflasyon karşısında direnemeyen maaşlarla ayakta durmaya çalıştığımız unutulmamalıdır.

 

Meslek hayatına başlayan her bir işçinin güvencesi her zaman devleti olmuştur. Yoğun gayret ve mücadelelerle Tarım ve Orman çatısı altında bulunan hiçbir işçi arkadaşımızın kadro sorunu kalmamıştır. Bizim açımızdan büyük bir mücadelenin hak edilen karşılığı olan bu durum diğer işçiler için ne yazık ki geçerli değildir. Hali hazırda 277 Bin 440 sözleşmeli personel kadro arayışı içerisindedir.

 

Her alanda gelişmesini sürdüren Türkiye, gelişmeye, büyümeye katkı sunan işçilerin omuzları üzerinde yükselmektedir. Gelişen Türkiye’nin yarınlarını şekillendiren emekçiler moral ve motivasyon noktasında da geliştirilmeli, maddi kaygılardan arındırılmalıdır. Bu konuda atılacak olan adımların geleceğe yatırım olduğu da unutulmamalıdır.

 

Dünya’nın daha yaşanabilir olması, savaşların bitmesi, orantısız güç kullanan Siyonist İsrail’in durdurulması için dünya siyasetçilerinin meydanların sesine kulak vermesi gerekiyor.

 

Rusya- Ukrayna savaşının etkileri bugün sadece savaşın olduğu bölgede hissediliyor denile bilir mi? Evlerinden koparılan, aileleri darmadağın olan Filistinli işçiler, Ukraynalı işçiler bugün 1 mayısı bombaların gölgesinde kutlayamıyor.

 

Bu iki örnek ülkemizin kıymetini anlamak noktasında çok önemlidir. Bu iki örnek devletimiz yoksa hiçbir ehemmiyetimiz yok sözünü doğruluyor.

 

Değerli kardeşlerim,

 

Kurulduğumuz günden bugüne sayısız sorunlarımız vardı. Çalışma güvencesi olmayan, sağlık imkanlarından yararlanamayan, bir gün sonrası için garantisi olmayan bir çalışma şekline tabi tutulduk yıllarca.

 

Sizinle bir araya geldiğimiz her bir anda kadrolu çalışmanın hayaliniz olduğunu söylerdiniz. Ormanlarımızda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettiğimizde, çocuklarımız ne olacak sorusunu sorardınız.

 

Biz o kadroyu da o şehitlik hakkını da alacağız dediğimizde birileri çıkıp sizlere Öz Orman İş hayal görüyor diyordu. Bizler onlara hak veriyor ama bir kelime daha ekliyorduk. Evet hayal ediyor ve hayali gerçeğe dönüştürmek için mücadele veriyoruz. Biz kendimize inanıyor, başaracağımızı biliyorduk. İşin sonunda bu arkadaşlarımızın hayallerimizin sınırlarına bile yaklaşamadıklarını hep birlikte gördük.

 

Bu iki hakkın elde edilmesi ile emek mücadelemize büyük bir motivasyonla devam ediyoruz. Sorunlarımız bitti mi hayır, TİGEM işçilerimizin sorunları, Orman işçilerimizin sorunları kısacası Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında büyük bir aile olduğumuz üyelerimizin sorunlarını biliyor, çözümü noktasında da mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

Değerli kardeşlerim

 

Her fırsatta bana başkanım siz bize sadece Genel Başkan değil, bir ağabeysiniz diyen binlerce kardeşim var. Ben de her fırsatta size ben sizin ağabeyiniz olmaya talibim derdim. Bu cümle bir aile içerisindeki en büyük bağdır. Bu cümle kardeş olabilmenin en önemli basamağıdır.

 

Hiçbir zaman üzülmeyin ve umutsuzluğa düşmeyin, Başımızda devletimiz, burçlarımızda bayrağımız dalgalandığı müddetçe sizler için yorulmayacağımızı bilin. Biz hep birlikte büyük bir aile olduğumuz gibi hep birlikte sorunların üstesinden gelecek büyük bir sendikayız.

 

Derdimizi anlatabilen, derdimizi dinleyen, iletişim kanallarını her zaman açık tutan bir yönetim anlayışı ile yürüyoruz. Diklenmeden dik durmanın, kırmadan, dökmeden de sorunların üstesinden gelinebildiğimizi bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.

Bu sebeple hepinizin 1 Mayıs’ını kutluyorum’’

 

 

 

 

 

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni