ANASAYFA / Başkandan Haberler / EYT İLE BİRLİKTE 7500 İŞCİ İHTİYACI DOĞDU
EYT İLE BİRLİKTE 7500 İŞCİ İHTİYACI DOĞDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.07.2024 09:32

EYT İLE BİRLİKTE 7500 İŞCİ İHTİYACI DOĞDU

01.07.2024 09:32

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Gazetecilerle bir araya geldi. 

Aslan, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) orman yangınlarına müdahale eden aktif işçi sayısının artırılması gerektiğini belirterek, 7 bin 500 işçi alımı için yapılan talebin bir an önce karşılanmasını istedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) orman yangınlarına müdahale eden aktif işçi sayısının artırılması gerektiğini belirterek, 7 bin 500 işçi alımı için yapılan talebin bir an önce karşılanmasını istedi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanları "yeşil vatan" olarak nitelediklerini dile getirerek, yaklaşık üçte biri ormanlarla kaplı Türkiye'nin toplam orman varlığının 23 milyon hektar düzeyinde olduğunu söyledi.

Yaz mevsimiyle birlikte yurdun birçok yerinde orman yangınlarının çıktığına işaret eden Aslan, "Bizde üç kırmızı çizgi var. Bunlardan birincisi, ısının 30 derecenin üzerine çıkması, ikincisi nemin yüzde 30'un altına düşmesi, üçüncüsü ise rüzgârın hızının 30 kilometreye çıkması. Burada teyakkuz halinde olmanız gerekiyor. Teyakkuz halinde olmanız yetmiyor. Bunu söndürecek güçlü bir ekibinizin olması gerekiyor." dedi.

"İşçilerin bir kısım EYT ile emekli oldu"

Orman yangınlarıyla mücadele esas unsurun orman işçileri olduğunu vurgulayan Aslan, havadan müdahalelerin yangınları söndürmekten ziyade yayılımını yavaşlattığına dikkati çekti.

Orman Genel Müdürlüğünde yangına müdahale edecek ilave orman işçisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Orman Genel Müdürlüğünün yaklaşık 22 bin işçisi var. İşçilerin bir kısım EYT düzenlemesiyle emekli oldu. Bu işçilerin yaklaşık 7 bini şoförlük yapıyor. Geriye 15 bin işçi kalıyor. Bu işçilerin 10 bini aktif olarak yangınlarda müdahale ediyor. Kalanı geri hizmetlerde çalışıyor. Orman yangınlarına müdahale eden aktif işçi sayısını acilen artırmamız lazım. Burada tasarruf düşüncesi yanlış. İşçi alım yetkisi verilmeyince tasarruf ediliyor sanılıyor. Oysa Orman Genel Müdürlüğü o parayı hizmet alımı için ödüyor."

"Ateş savaşçılarına takviye eleman lazım"

Aslan, orman yangınlarıyla mücadelenin sekteye uğramaması için Orman Genel Müdürlüğüne ilave istihdamın gerekli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim sendika olarak, Orman Genel Müdürlüğünden sürekli işçi talebimiz söz konusu. Sonuçta biz o işçilerle beraber yaşıyoruz, onları görüyoruz. Acilen bu yeşil vatanı koruyacaksak ateş savaşçılarına takviye eleman lazım. Bu talep, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da Hazine ve Maliye Bakanlığına iletildi. Orman Genel Müdürlüğüne 7 bin 500 işçi alınması için yapılan talebin bir an önce karşılanmasını istiyoruz."

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni